ΤΟΠΙΚΑ

Στο αγωνιστικό προσκήνιο οι υπάλληλοι των δήμων

στο-αγωνιστικό-προσκήνιο-οι-υπάλληλο-452920

Δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα μέσα στο καλοκαίρι για την αξιολόγηση

Σε αγωνιστική εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βρίσκεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, με στόχο να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕ- ΟΤΑ, επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική διάθεση των δημοτικών υπαλλήλων της Μαγνησίας, οι οποίοι την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητήσουν από τα δημοτικά συμβούλια του νομού σε έκτακτες συνεδριάσεις τους να «υπογράψουν» το αίτημά τους για κατάργηση του νόμου.

Ηδη έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη των δημοτικών αρχών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ζητήσουν συνάντηση με το νέο Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να ενημερωθεί και να λάβει θέση απέναντι στο ζήτημα.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε συλλογή υπογραφών κατά του νόμου για την αξιολόγηση, ενώ οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εάν η Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, επιμείνει στην εφαρμογή του Νόμου.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Β. Πολυμερόπουλος, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις κινήσεις που έχουν γίνει σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο το «πάγωμα» της εφαρμογής του Νόμου, μέχρι την εξέταση της προσφυγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Οκτωβρίου. Εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιτίθενται στην αξιολόγηση, αλλά στην ποσόστωση (το 15% των δημοτικών υπαλλήλων θα πρέπει να βαθμολογηθούν κάτω από 6 στη δεκαβάθμια κλίμακα), που όπως τόνισε θα δημιουργήσει νέες δεξαμενές για διαθεσιμότητα- κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων.

Το παρόν στη συνέλευση έδωσαν επίσης τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Απ. Ταξιάρχης και Μάριος Καπουρός που μίλησαν για αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου.

Το κλίμα στη συνέλευση ήταν έκρυθμο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, ζητείται από τους δήμους να συντάξουν, ως τα τέλη Αυγούστου 2014, τις εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων έτους 2013. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά να εκδώσουν για τους υπαλλήλους των οργανικών τους μονάδων, έως 30-6-2014, τις αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης, κάτι που σημαίνει ότι προβλέπεται εκ των προτέρων το 15% των υπαλλήλων κάθε Οργανισμού, να βαθμολογηθεί από 6 και κάτω, ως μέτριοι δηλαδή και κακοί υπάλληλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου