ΤΟΠΙΚΑ

Πέφτει το κάστρο της αξιολόγησης για τους εργαζόμενους στους Δήμους

πέφτει-το-κάστρο-της-αξιολόγησης-για-τ-122004

Το 55% των εργαζομένων κατέθεσε την αξιολόγησή του

Από μέσα φαίνεται να πέφτει το κάστρο ενάντια στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων. Το 55% των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας, αγνόησε τη «γραμμή» αντίστασης της ΠΟΕ ΟΤΑ και κατέθεσε την αυτοαξιολόγησή του στους διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών όπου εντάσσονται εργασιακά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Υπήρξαν καταγγελίες της ΔΑΣ ΟΤΑ ότι εργαζόμενοι απειλήθηκαν για να υπογράψουν τα έγγραφα της αξιολόγησης, ενώ κατατέθηκε πρόταση για διαγραφή όσων εφάρμοσαν το μέτρο της αυτοαξιολόγησης.

Χθες, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που πήρε μορφή ενημερωτικής εκδήλωσης, λόγω έλλειψης απαρτίας, οι εργαζόμενοι επιχειρήθηκε να πειστούν να ζητήσουν πίσω τις αυτοαξιολογήσεις τους, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε νέο αποδεκατισμό των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, περί τα 100 άτομα επί συνόλου 2.000 εργαζομένων, συμμετείχαν στη στάση εργασίας και τη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, με στόχο να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η αξιολόγηση, οι μειώσεις μισθών και το ενδεχόμενο διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνέλευση πήρε μορφή ενημερωτικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, το 55% περίπου των εργαζομένων, όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στην αυτοαξιολόγηση, αντιθέτως μάλιστα φρόντισε για την έγκαιρη προσκόμιση των εκθέσεων στο Γραφείο Προσωπικού.

Το υπόλοιπο 45% ακολούθησε τη γραμμή του Συλλόγου και της ΠΟΕ – ΟΤΑ καταθέτοντας τις εκθέσεις του στον ίδιο το σύλλογο.

Με αφορμή το παραπάνω ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μαγιάκος, κάλεσε τους εργαζόμενους που… ξεστράτισαν, να επανέλθουν στο κοινό μέτωπο αγώνα. Τους ζήτησε να ζητήσουν και να πάρουν πίσω από το γραφείο προσωπικού τις αυτοαξιολογήσεις τους και να τις καταθέσουν στο Σύλλογο. «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται απειλές. Κανένας εκβιασμός δεν πρόκειται να βρει έδαφος, αν είμαστε όλοι ενωμένοι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιάκος, ζητώντας ενότητα και μαχητικότητα από τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί. Μάλιστα θεώρησε ως νίκη του κινήματος αντίστασης που έχει αναπτυχθεί στους Δήμους τις διαρκείς μεταθέσεις της ημερομηνίας για την αξιολόγηση.

Κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Εξαγγέλθηκε στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη από τις 11:30 το πρωί έως τέλος του ωραρίου, χωρίς να αποκλείεται η στάση να μετατραπεί σε απεργία, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Απειλήθηκαν

Το κλίμα της συνεδρίασης βάρυνε όταν η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη, υποστήριξε ότι εργαζόμενοι απειλήθηκαν από προϊσταμένους τους σε υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν στην αξιολόγηση.

Κάλεσε τους διευθυντές των υπηρεσιών να μην εφαρμόσουν τελικώς το μέτρο και το Σύλλογο να προχωρήσει στη διαγραφή των μελών του που δεν ακολούθησαν την κοινή γραμμή.

Αφησε όμως αιχμές και κατά του ίδιου του προεδρείου του Συλλόγου, που όπως υποστήριξε δεν φρόντισε για τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, αλλά τάχθηκε στο πλευρό των δημάρχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου