ΤΟΠΙΚΑ

Λευκή απεργία στο Δημόσιο;

λευκή-απεργία-στο-δημόσιο-155359

Απεργία διαρκείας στις δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας ακολουθώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση για απεργία από τις 30 Αυγούστου. Σημείο τριβής η αξιολόγηση με τους δημοσίους υπαλλήλους του Βόλου να είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν «την λευκή αποχή» και μη συμπλήρωση των καταστάσεων αξιολόγησης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σε απεργία – αποχή κατά της αξιολόγησης θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ από τις 30 Αυγούστου μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως την 1η Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απέχει από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου ενώ θα προχωρήσει και στη διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου «ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν ότι μετά το «μέτωπο» της αξιολόγησης ξεκινά η ιδιωτικοποίηση τωνδημοσίων υπηρεσιών , ο περιορισμός, η περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών και ότι η «επίθεση» θα κορυφωθεί με την απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο
Στο Βόλο προς αυτή την κατεύθυνση επανελέγχονταιτουλάχιστον 1.000 και πλέον συμβάσεις εργασίας στις οποίες είχε γίνει μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλη την επικράτεια στη διαδικασία αντίστασης κατά της αξιολόγησης πρωτοστατούν οι περισσότεροι διευθυντές των δημοσίων υπηρεσιών σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία «δίπλα στις κατευθυνόμενες ποσοστώσεις επιμερισμού να συμπληρώσουν απλά τα ονόματα άριστων – καλών – ανίκανων υπαλλήλων» όπως τονίζουν

Σύμφωνα με τους δημοσίους υπαλλήλους και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο η συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθείται στην αξιολόγηση, θα δημιουργήσει τα επόμενα θύματα, τη νέα δεξαμενή των απολύσεων. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά αξιολόγηση, όπως προσόντων, γνώσεων, αντικειμένου, θεσμοθέτησης στόχων, και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να κρίνει αξιοκρατικά τον εργαζόμενο, παρά μόνον η επίτευξη αριθμών, όπως 25, 60 και 15%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου