ΤΟΠΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας οι φυλακές της Μαγνησίας

με-προσωπικό-ασφαλείας-οι-φυλακές-της-407560

Σε απεργίες και στάσεις εργασίας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και στη Μαγνησία, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Οι κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων ξεκινούν από σήμερα με στάση εργασίας από τις 7:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00, ενώ αύριο συνεχίζονται με 24ωρη πανελλαδική απεργία. Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιουλίου, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν με την ίδια μορφή, δηλαδή στάση εργασίας την πρώτη ημέρα και απεργία τη δεύτερη.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Πάντως, αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το φιάσκο της απορρόφησης προς τα καταστήματα κράτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης, για την αξιολόγηση και για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου