ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι οι αδειούχοι από τους απεργούς στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου

περισσότεροι-οι-αδειούχοι-από-τους-απ-426416

Περισσότεροι οι… αδειούχοι παρά οι απεργοί στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Χθες, ανήμερα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στη συγκριτική αξιολόγηση, λιγοστοί ήταν οι δημοτικοί υπάλληλοι, που άφησαν τα πόστα τους για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια αντιδήμαρχος Βόλου, Νατάσσα Οικονόμου, από το σύνολο των 757 υπαλλήλων που έχει στο ενεργητικό του ο Δήμος Βόλου, σε άδεια βρίσκονταν οι 141, ποσοστό 18,62% και από τους εναπομείναντες στα γραφεία και υπηρεσίες, απέργησαν μόλις οι 70, το 11,36% δηλαδή της δύναμης.

Τα ποσοστά φαίνεται να μην ικανοποιούν το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που αντέδρασε από την πρώτη στιγμή στην αξιολόγηση, βάσει της οποίας, το 15% των εργαζόμενων στους Δήμους, θα πρέπει να βαθμολογηθούν ως μέτριοι έως κακοί υπάλληλοι και θα είναι εκείνοι που θα γεμίσουν τις νέες δεξαμενές απ’ όπου θα αντληθούν οι νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις, ενώ αρκετοί θα είναι οι υπάλληλοι που θα οδηγηθούν σε μισθολογική υποβάθμιση.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου