ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

απεργούν-σήμερα-οι-εργαζόμενοι-στους-428533

Διαμαρτύρονται για τη συγκριτική αξιολόγηση που θα οδηγήσει το 15% του προσωπικού των Δήμων σε διαθεσιμότητα – απόλυση

«Νεκρώνουν» σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες στο Βόλο. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, κατά της συγκριτικής αξιολόγησης και πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα, από την Πλατεία Ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο, το 15% των δημοτικών υπαλλήλων θα πρέπει να αξιολογηθούν από μέτριοι έως κακοί υπάλληλοι και υπάρχουν φόβοι ότι αυτοί θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή από την οποία θα αντληθούν στρατιές υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα απολυθούν.

Ηδη ο Δήμος Βόλου, αρνήθηκε την αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών στοιχείων, βάσει των οποίων εκτιμάται ότι θα αποδεκατιστούν περαιτέρω οι ήδη υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες.

«Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας κατά του Ν.4250/2014 που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση, αλλά και τη μισθολογική υποβάθμιση χιλιάδων συναδέλφων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου