ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

απεργούν-γιατροί-και-εργαζόμενοι-460369

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ

Απεργούν αύριο Τετάρτη, 18 Ιουνίου, οι Νοσοκομειακοί Γιατροί του Βόλου. Οι Γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ακολουθούν την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για 24ωρη κινητοποίηση από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, είπε ότι οι γιατροί θα βρίσκονται στη 1 το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Υπό τον πρόεδρο του ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα οι γιατροί θα συζητήσουν για τα προβλήματα στην υγεία.

Οι γιατροί διεκδικούν την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και προσθέτων. Επιπλέον ζητούν χρηματοδότηση των Νοσοκομείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις νοσηλείας των ασθενών και στελέχωση των Νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι η ΟΕΝΓΕ στηρίζει ανεπιφύλακτα τους γιατρούς της Λάρισας στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν. Προκειμένου να παρακαμφθούν οι μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών στη Λάρισα, η ΟΕΝΓ ανέλαβε το συντονισμό και την εκπροσώπηση των γιατρών, προκηρύσσοντας απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014. Επιπλέονστηρίζει την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων αλλά και τους διωκόμενους γιατρούς.

Οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία από την άλλη αρνούνται την αξιολόγηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Αρνούμαστε να συμπράξουμε με την υπογραφή μας στην αξιολόγηση καταδίκης του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας. Στην αξιολόγηση καθιέρωσης ατομικών μισθών διαρκούς κινητικότητας, νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία προκηρύσσει έτσι 24ωρη απεργία και ταυτόχρονα αποχή διαρκείας από την αξιολόγηση, ενώ διοργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου