ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακά «ρολά» στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων

απεργιακά-ρολά-στα-κέντρα-πρόληψης-341513

Μαζί τους συντάσσεται η «Πρόταση Ζωής»

Tα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – Ο.ΚΑ.ΝΑ., Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας θα συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία σήμερα Πέμπτης 8 Μαΐου, ζητώντας την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Ο.ΚΑ.ΝΑ. και Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία διασφαλίζει ουσιαστικά την συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.

«Θεωρούμε ζωτικής σημασίας την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης καθώς και τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών τους σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, στρατιώτες, ανέργους για να δημιουργηθεί μια κοινωνική ασπίδα προστασίας ενάντια στα ναρκωτικά εν μέσω κοινωνικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, καθώς δεν υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία τους.

Με την κινητοποίηση διεκδικούν:

  • την άμεση υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, με ισχύ από 1/1/2014 και καταβολή όλων των ποσών που αναγράφονται σε αυτή.
  • την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων.
  • την καταβολή όλων των οφειλών προηγουμένων ετών από τις ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, για να πληρωθούν ενοίκια των Κέντρων Πρόληψης, λογαριασμοί τηλεφώνου, εισφορές σε ΙΚΑ και εφορία.
  • όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας λειτουργικά και ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες.
  • θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους.
  • αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Ενταξης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., συντάσσεται με τα υπόλοιπα Κέντρα Πρόληψης ανά την Ελλάδα και ζητάει την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, Κ.Ε.Δ.Ε. και Ο.ΚΑ.ΝΑ., η οποία ουσιαστικά διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου