ΤΟΠΙΚΑ

Σε 48ωρη απεργία οι διοικητικοί του Π.Θ.

σε-48ωρη-απεργία-οι-διοικητικοί-του-π-θ-346477

Την ερχόμενη Δευτέρα θα λάβουν απόφαση σε γενική συνέλευση

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων, με αιχμή του δόρατος την απορρόφηση των 17 διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων.

Την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Π.Θ., πρόκειται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει τη συμμετοχή του στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία για την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Μαΐου.

Οπως είναι γνωστό, στις 19 Ιουνίου, λήγει η περίοδος διαθεσιμότητας 17 διοικητικών υπαλλήλων του θεσσαλικού ΑΕΙ, ωστόσο το τοπίο είναι ασαφές ως προς την ενδοϊδρυματική απορρόφησή τους από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο νέος Οργανισμός. Εκτός αυτού, συνεχίζει να εκκρεμεί από το Υπουργείο Παιδείας, η αποστολή των διορθωμένων διαπιστωτικών πράξεων για 11 υπαλλήλους, που σύμφωνα με τους διορθωμένους πίνακες κατάταξης δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Με την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση, οι διοικητικοί υπάλληλοι διεκδικούν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της διαδικασίας κινητικότητας και να διασφαλίσει την επανένταξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων σε θέσεις στο ίδρυμα.

Χθες πάντως, σε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, με υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή πρόκειται να τεθούν βάση των νέων διορθωμένων διαπιστωτικών πράξεων, το κλίμα ήταν βαρύ. Ακούστηκαν φωνές, ότι η αντίδραση του κλάδου γίνεται με καθυστέρηση, στην εκπνοή του χρόνου της διαθεσιμότητας, ενώ τέθηκαν και νομικά ζητήματα για το χρόνο της διαθεσιμότητας, τα οποία θα εξεταστούν στη γενική συνέλευση της Δευτέρας.

«Αθηνά» μέρος β;

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκαλεί στην πανεπιστημιακή οικογένεια και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγγραφο της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), βάσει του οποίου ζητούνται νέες εκθέσεις με στοιχεία που αφορούν το ίδρυμα.

Αριθμός τμημάτων, φοιτητών, αποφοίτων, διδασκόντων, υπαλλήλων και μια σειρά ακόμη στοιχείων που ουσιαστικά αποτελεί την «ακτινογραφία» του, θα κληθεί θα καταγράψει το Π.Θ. στην έκθεσή του.

Η έκθεση του Π.Θ. όπως και των υπολοίπων Πανεπιστημίων, θα αποτελέσει το υλικό βάσει του οποίου η ΑΔΙΠ θα συντάξει στα μέσα του καλοκαιριού την ετήσια έκθεσή της, που δεν αποκλείεται να αποτελέσει το εργαλείο για το δεύτερο μέρος του Σχεδίου Αθηνά. Το πρώτο μέρος του Σχεδίου Αθηνά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είχε ως αποτέλεσμα την προσάρτηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Θεσσαλικό ΑΕΙ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου