ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς λαϊκές χθες στο Βόλο

χωρίς-λαϊκές-χθες-στο-βόλο-327473

Εκπρόσωποι παραγωγών και μικροπωλητές κατέθεσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους

Από τους πάγκους τους απείχαν χθες το πρωί οι παραγωγοί και μικροπωλητές λαϊκών αγορών Μαγνησίας καθώς συμμετείχαν σε απεργία που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο των αλλαγών που προωθείται, το οποίο -σύμφωνα με τους ίδιους -θα προκαλέσει τη διάλυση των παραδοσιακών λαϊκών αγορών. Στόχος των επαγγελματιών του κλάδου είναι να πιέσουν όσο μπορούν, προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο των αλλαγών.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας χθες αντιπροσωπεία του Συλλόγου Παραγωγών, του Συλλόγου μικροπωλητών και του Συλλόγου ένδυσης – υπόδησης Μαγνησίας κατέθεσαν ψηφίσματα στους Βουλευτές της Μαγνησίας, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνη, στην υφυπουργό Υγείας κ. Ζ. Μακρή και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο.

Οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές είχαν προγραμματίσει για χθες πορεία στο κέντρο του Βόλου ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν και έτσι περιορίστηκαν μόνο στην κατάθεση των ψηφισμάτων.

Στα ψηφίσματα που κατάθεταν χθες εκπρόσωποι παραγωγών και μικροπωλητών μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Είμαστε πλέον σίγουροι ότι αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο θα διαλύσει τις λαϊκές αγορές προς όφελος των πολυκαταστημάτων παρά θα βελτιώσει την εικόνα και την ισονομία στο χώρο των λαϊκών αγορών».

Παραγωγοί και μικροπωλητές όπως σημειώνουν στα ψηφίσματα που κατέθεσαν, για ίδρυση, μεταφορά, επέκταση και κατάργηση λαϊκών αγορών την απόφαση θα πρέπει να λαμβάνει ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι μόνο ο Περιφερειάρχης ενώ ζητούν οι τριμελείς επιτροπές να τους χορηγούν βεβαιώσεις για τους παραγωγούς ώστε να παραμείνουν στους Δήμους.

Επίσης για το θέμα της κλήρωσης οι επαγγελματίες του κλάδου, επισημαίνουν ότι θα επιφέρει χάος στις λαϊκές αγορές, ενώ την ίδια στιγμή αναρωτιούνται τι εξυπηρετεί ο διαχωρισμός παραγωγών και μικροπωλητών, όταν υπάρχουν ταμπέλες που διευκρινίζουν ποιος είναι παραγωγός και ποιος είναι μικροπωλητής.

Οσον αφορά το θέμα με τις ποινικές κυρώσεις, παραγωγοί και μικροπωλητές λαϊκών αγορών αναφέρουν ότι είναι υπέρμετρα αυστηρές και δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στο είδος των παραβάσεων.

Κανονικά σήμερα στους πάγκους τους

Τέλος σήμερα παραγωγοί και μικροπωλητές θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους στις λαϊκές αγορές στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, στον Ανω Βόλο και στην Αγχίαλο αντίθετα με τους συναδέλφους τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προχωρούν σε απεργία διαρκείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου