ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στην πώληση της ΔΕΗ

οχι-στην-πώληση-της-δεη-428581

Συλλαλητήριο σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ και ανακοινώσεις από συνδικάτα και κόμματα

Νεκρώνουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στο δημόσιο τομέα για την αξιολόγηση. Το ΕΚΒ εξάλλου διοργανώνει στο Βόλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ, σήμερα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή στο οποίο θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

«Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της ΓΣΕΕ, κατά του ξεπουλήματος του Δημοσίου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Σας καλούμε να εκφράσετε μαζικά τη στήριξή σας στο δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ, ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, και του δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Χθες εξάλλου όπως και τις προηγούμενες μέρες συνδικάτα, κόμματα και φορείς εξέδωσαν ανακοινώσεις ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ αλλά και στήριξης των κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση.

«Βασική συνιστώσα της μνημονιακής, ακραία νεοφιλελεύθερης επίθεσης- επισημαίνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του αποτελεί η επιχείρηση κατεδάφισης του δημόσιου τομέα. Οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, «φιλέτα» του Δημοσίου ιδιωτικοποιούνται, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, οι εργαζόμενοι απαξιώνονται και απολύονται μαζικά μέσω των διαδοχικών «κυμάτων» διαθεσιμοτήτων απολύσεων». «Καταγγέλλουμε -υπογραμμίζει από την πλευρά του ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας- αυτή την πολιτική που προσπαθεί να βάλει εμπόδια στους δίκαιους αγώνες του λαού που άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όσο υπάρχουν προβλήματα τόσο θα υπάρχουν και αγώνες. Ο δρόμος των ναυτεργατών που αγνόησαν την πολιτική τους επιστράτευση και βρίσκονται συνέχεια στους καταπέλτες διεκδικώντας το δίκιο τους είναι ένα παράδειγμα το πώς η εργατική τάξη πρέπει να αντιμετωπίζει παρόμοιες πολιτικές.

Ξεχωριστή συγκέντρωση από ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα το πρωί στις 10 συγκέντρωση στα γραφεία της Περιφέρειας (Π. Μελά με Δημητριάδος) ενώ σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει: «Kατά την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά της μέτρα. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στους εκπαιδευτικούς κ.α. Ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου