ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφανίστηκαν τρεις επιχειρηματίες ~ Κανόνια 1,5 εκατ. ευρώ στο Βόλο!

εξαφανίστηκαν-τρεις-επιχειρηματίες-37859

Αφησαν πίσω τους μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο

Από προσώπου γης εξαφανίστηκαν τρεις επιχειρηματίες με έδρα το Βόλο, αφήνοντας έκθετο με χρέη ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο.

Εδώ και έξι μήνες οι εφοριακοί υπάλληλοι αναζητούν, αλλά δεν βρίσκουν δύο υπηκόους Αλβανίας και έναν Βολιώτη με χρέη ΦΠΑ άνω των 300.000 ευρώ έκαστος.

Κανένα ίχνος ζωής δεν άφησαν πίσω τους οι φοροφυγάδες. Στην Εφορία Βόλου κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και ερευνούν επισταμένως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για εμβάσματα στο Εξωτερικό, όμως δεν βρίσκουν άκρη για να πιαστούν.

Κατά των μεγαλο-οφειλετών έχουν κινηθεί όλα τα αναγκαστικά μέτρα, ενώ εκκρεμούν ποινικές διώξεις και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Η Εφορία είχε ξεκινήσει να εφαρμόζει όλα τα αναγκαστικά μέτρα που προβλέπει ο Νόμος όταν οι μεγαλο-οφειλέτες εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν κανένα στοιχείο πίσω τους.

Οι οφειλές των φοροφυγάδων κατέστησαν ληξιπρόθεσμες εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια. Η Εφορία Βόλου υποθήκευσε ακίνητα και προχώρησε το πρόγραμμα πλειστηριασμών όπου βρήκε περιουσιακά στοιχεία.

Μετά τον πρώτο έλεγχο της Εφορίας, βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και κοπήκαν πρόστιμα. Ενώ η διαδικασία κινούταν όπως προέβλεπε ο επίμαχος Νόμος, οι επιχειρηματίες εξαφανίστηκαν. Χωρίς να μπορούν να βρουν κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε για το εάν ζουν, οι έρευνες των εφοριακών υπαλλήλων στρέφονται πλέον στο συγγενικό περιβάλλον.

Εάν οι κληρονόμοι δεν αποποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία, θα επιβαρυνθούν με τα χρέη των οφειλών.

Η Εφορία Βόλου εξαντλεί όλα τα μέσα που της δίνει ο Νόμος για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο.

Οι οφειλές των τριών επιχειρηματιών θα διαγραφούν, αν αποδειχτούν ανεπίδεκτες εισπράξεως. Το υπουργείο Οικονομικών ήδη συζητεί πρόταση για ταχύτερη διαγραφή ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο, η οποία προβλέπει τη διαγραφή προσαυξήσεων παλαιών οφειλών που έχουν τοκισθεί για 30 και πλέον έτη και τη διαγραφή συγκεκριμένων χρεών που δημιουργήθηκαν προ το 1981.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου