ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούνται 753 άτομα

αναζητούνται-753-άτομα-563376

Αδιαφορία, άγνοια ή έλλειψη ενημέρωσης; Ο, τι και αν από τα τρία ισχύει, ένα είναι βέβαιο. Ο, τι 3 ½ μήνες περίπου μετά τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2012, κάποιες εκατοντάδες φορολογούμενοι της Μαγνησίας, δεν έχουν πάρει την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εφορίας για έλεγχο των παραστατικών – δικαιολογητικών που δήλωσαν ηλεκτρονικά κατά την υποβολή της φετινής φορολογικής τους δήλωσης.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι έχει παρέλθει ένα πολύ μεγάλο διάστημα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, 753 φορολογούμενοι της Μαγνησίας αναζητούνται από τις ΔΟΥ Βόλου και Νέας Ιωνίας, προκειμένου να καταθέσουν τα παραστατικά που να δικαιολογούν τα ποσά που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση. Πιο συγκεκριμένα, από τους 753 φορολογούμενους που δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα, οι 305 ανήκουν στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και οι 448 στην Α΄ – Β΄ ΔΟΥ Βόλου.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι που κλήθηκαν για έλεγχο ήταν στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας 1.754 και στην Α΄, Β΄ ΔΟΥ Βόλου 4.064. Από αυτούς μέχρι και την περασμένη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου δεν είχαν ανταποκριθεί, όπως προαναφέραμε 305 στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και 4.487 στην Α΄ και Β΄ΔΟΥ Βόλου.

Αντίθετα, αυτοί που ανταποκρίθηκαν ήταν 1.449 στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και 3.616 στην Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου. Από αυτές οι δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν ανέρχονται σε 1.411 στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και 3.588 στην Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου. Οι διορθωμένες που είναι προς εκκαθάριση είναι 33 στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και 36 στην Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου. Αντίστοιχα τα ποσοστά ανταπόκρισης ανέρχονται σε 82,6% για τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και 89% για την Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου