ΤΟΠΙΚΑ

Υπ’ ατμόν για νέες απεργίες

υπ-ατμόν-για-νέες-απεργίες-562952

Υπ’ ατμόν για νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η έξοδος από τη μία πόρτα εξειδικευμένων υπαλλήλων και η είσοδος από την άλλη πόρτα υπαλλήλων που θα μετακινηθούν από άλλες υπηρεσίες, θεωρείται εμπαιγμός από το Υπουργείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Γενική συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ι. Μεσσήνη, πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ιδρύματος.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ενημερώθηκαν «από πρώτο χέρι» για… μαγειρέματα -όπως τα χαρακτήρισαν- που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας με στόχο «να κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους». Εν προκειμένω για να παρουσιάσει μικρότερα νούμερα δημοσίων υπαλλήλων στην Τρόικα, τους οποίους θα εντάξει εκ νέου στο σύστημα, από άλλη… πόρτα.

Εγινε ενημέρωση για την επιστροφή των έξι από τους 17 υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο Παιδείας, για την αλλαγή της απόφασης να τεθούν σε αργία οι 17 που δεν απογράφτηκαν και που θα βγουν τελικώς στη διαθεσιμότητα αλλά και για την απορρόφηση όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από το ΤΕΙ Λάρισας και την ενίσχυση του Π.Θ. με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες που έχει βγει σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα.

«Είναι πρωτόγνωρο και αγγίζει τα όρια του γελοίου, να παίρνουν εξειδικευμένο προσωπικό από το Π.Θ. που έχει ανάγκη σε υπαλλήλους και να φέρνουν άλλο προσωπικό που είναι ανειδίκευτο να στελεχώσει τις υπηρεσίες του», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κ. Κοτρώνης.

Το κλίμα ήταν έντονο, με τους διοικητικούς να καταγγέλλουν ότι εμπαίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, που μόνο σοβαρότητα δεν επιδεικνύει. «Στόχος είναι να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτρώνης, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο επιθυμεί απλώς να παρουσιάσει νούμερα στην Τρόικα και στη συνέχεια τους ίδιους υπαλλήλους να τοποθετήσει σε νέα πόστα.

«Το Υπουργείο επιχειρεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας. Είναι πασιφανές ότι το Π.Θ. δεν έχει πλεονάζον προσωπικό και ότι δεν θα πρέπει να απομακρυνθούν έμπειροι υπάλληλοι για να έρθουν στη θέση τους κάποιοι άλλοι», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει στα μέλη του συλλόγου -σε νέα γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε αύριο- συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πάρτι αλληλεγγύης

Πάρτι αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει η Λέσχη Νεολαίας και Εργαζομένων Βόλου.

Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις εννέα το βράδυ, Μεταμορφώσεως 19.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου