ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν νάιλον κατασκευές

επέστρεψαν-νάιλον-κατασκευές-563308

Με την πτώση του υδραργύρου επέστρεψαν οι νάιλον οριζόντιες κατασκευές στις προσόψεις παραλιακών καταστημάτων του Βόλου. Καταστηματάρχες έκαναν καταγγελία σε βάρος συναδέλφων τους που επιχείρησαν να στήσουν ένα δεύτερο… εσωτερικό μαγαζί σε εξωτερικό χώρο και κλιμάκιο της Πολεοδομίας προχώρησε σε αυτοψία, για να απεικονίσει την κατάσταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Αδιόρθωτοι εμφανίζονται μεμονωμένοι καταστηματάρχες, σύμφωνα με συναδέλφους τους. Η προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της θέας προς τη θάλασσα για τους θαμώνες τους και το χειμώνα, εκμεταλλευόμενοι τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα, φαίνεται να τους φέρνει απέναντι στην Κανονιστική του Δήμου.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ του Συλλόγου Καταστηματαρχών και του Δήμου Βόλου, «δόθηκαν τα χέρια» για την Κανονιστική και είχε συμφωνηθεί να μην τοποθετηθούν οριζόντιες νάιλον κατασκευές ή τζάμια στους εξωτερικούς χώρους που «βλέπουν» προς τη θάλασσα, με τα πρώτα κρύα, κάποιοι φέρονται να αθέτησαν τη συμφωνία.

«Προσπαθούν να στήσουν δεύτερο μαγαζί στον εξωτερικό χώρο και για το χειμώνα», διαμαρτύρονται καταστηματάρχες της παραλίας, «δείχνοντας» στο Δήμο Βόλου, τους παράνομους συναδέλφους τους.

Μάλιστα, φρόντισαν να καταγγείλουν τα περιστατικά στο Δήμο, υποστηρίζοντας ότι: «δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και σταθμά στο ενιαίο παραλιακό μέτωπο». «Ή θα επιτραπεί σε όλους μας να βάλουμε τζάμια και νάιλον στις προσόψεις στον εξωτερικό χώρο των μαγαζιών μας ή σε κανέναν», φέρονται να διεμήνυσαν διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της παραλίας προς τη δημοτική αρχή.

Προχθές, κλιμάκιο της Πολεοδομίας, προχώρησε σε έλεγχο της κατάστασης στην παραλία του Βόλου, καταγράφοντας μεμονωμένες περιπτώσεις -4 ή 5- καταστηματαρχών που δεν τήρησαν τη συμφωνία. Μέχρι και πλαστική πόρτα στον εξωτερικό χώρο, πάνω στο πεζοδρόμιο, έβαλε καταστηματάρχης. Πολίτες που επιχειρούν να περπατήσουν κατά μήκος του πεζοδρομίου, αναγκάζονται να ανοίξουν δύο πόρτες πριν βγουν στο δρόμο, έξω από τα όρια του καταστήματος.

Οπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου, Νικ. Μόσχος, πρόκειται για παράβαση των όρων της Κανονιστικής και επεσήμανε ότι σήμερα πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία με τις παραβάσεις που καταγράφτηκαν, αλλά και τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί ο Δήμος Βόλου και που πληροφορίες θέλουν να είναι χρηματικά πρόστιμα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ανάκληση της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση υπότροπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου