ΤΟΠΙΚΑ

Μηνυτήρια αναφορά από Γ. Σπηλιόπουλο

μηνυτήρια-αναφορά-από-γ-σπηλιόπουλο-451918

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γ. Σπηλιόπουλος σχετικά με τη διαρροή εγγράφων του Επιμελητηρίου.

Με την αναφορά ο κ. Σπηλιόπουλος ζητά να εντοπιστούν τα πρόσωπα πίσω από τη συστηματική διαρροή εγγράφων, ενέργεια που όπως υποστηρίζει αποσκοπεί στη σπίλωση της προσωπικότητάς του.

Ο κ. Σπηλιόπουλος στρέφεται κατά οιουδήποτε μέλους των Συλλογικών Οργάνων Διοίκησης και υπαλλήλων του Επιμελητηρίου για συστηματική διαρροή εγγράφων που αφορούσαν στη λειτουργία του Επιμελητηρίου, με σκοπό τη δημιουργία σκηνικού δήθεν συνταρακτικών αποκαλύψεων, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εισαγγελική αρχή.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε περιγράφει ότι στο τέλος της θητείας του υπήρξε μία συστηματική διαρροή εγγράφων σε τρίτα πρόσωπα και σε blogs, που αφορούσαν στη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Υποστηρίζει ότι η διαρροή αποσκοπούσε στη σπίλωση της προσωπικότητάς του και ισχυρίζεται ότι υπήρξαν σε βάρος του δυσφημιστικές και προσβλητικές αναφορές. Με την αναφορά προσκομίζει έγγραφα που δείχνουν την ανάρτηση στο διαδίκτυο στοιχείων από διαρροή εγγράφων και ζητά από την Εισαγγελία να διερευνήσει την υπόθεση και να εντοπίσει τους δράστες.

Εξερχόμενος από τα Δικαστήρια, ο κ. Σπηλιόπουλος δήλωσε ότι λόγοι υγείας εξαιτίας σοβαρής εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε πριν από τρεις μήνες, δεν του επέτρεψαν να καταθέσει σε προγενέστερο χρόνο την αναφορά. «Όλα αυτά που συμβαίνουν, έχουν κατακρημνίσει το θεσμό του Επιμελητηρίου με αποτέλεσμα αυτό μετά από προσπάθειες δέκα χρόνων να φτάσει εκεί που έφτασε», είπε.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποστήριξε ακόμη ότι όλη την οκταετία 2002- 2010 που ήταν Πρόεδρος όλες οι αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, όπως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ήταν ομόφωνες!!!

Ο κ. Σπηλιόπουλος, που μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να απαντήσει για όλα όσα του καταλογίζουν νυν μέλη της διοίκησης, σημείωσε επίσης ότι πολλά από τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και που πληρώνονταν ως μέλη των Επιτροπών του Επιμελητηρίου δεν ήταν δημοσιογράφοι, ενώ οι τελευταίοι, που είναι όλοι επαγγελματίες – δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, είχαν επιφορτιστεί συγκεκριμένα αντικείμενα για την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών του Επιμελητηρίου μετά από νόμιμες συμβάσεις παροχής έργου που είχαν υπογράψει μετά από απόφαση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου.

Για το πρόγραμμα – φάντασμα του Επιμελητηρίου, τέλος, που του καταλογίζουν για το ηλεκτρονικό εμπόριο και για το οποίο χρηματοδοτήθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας από το Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας ο επί οκταετία Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι κανένα ευρώ δεν εκταμιεύτηκε από το Επιμελητήριο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι επικριτές του σκοπίμως αποσιωπούν έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο τους διαβεβαιώνει ρητώς ότι μετά την απένταξη του προγράμματος από το Γ΄ΚΠΣ λόγω λήξης της επιλεξιμότητάς του δεν χρειάζεται να επιστραφεί κανένα ποσό. Περισσότερα στη συνέντευξη …» είπε καταλήγοντας ο κ. Σπηλιόπουλος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου