ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

εκλογές-στο-επιμελητήριο-μαγνησίας-851206

To διήμερο 3 και 4 Απριλίου και κατά τις ώρες από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Τα παραπάνω σημειώνονται σε ανακοίνωση της Προέδρου της Εκλογικής Επιτροπής κ. Πηνελόπης Λέτσιου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο κατά συνδυασμό ψηφοδέλτιο για όλα τα Τμήματα του Επιμελητηρίου και με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Τα Τμήματα είναι τρία και οι έδρες τριάντα μία και ειδικότερα: Εμπορικό Τμήμα δέκα έδρες

Τμήμα Υπηρεσιών έντεκα έδρες και Μεταποιητικό Τμήμα δέκα έδρες.

Δικαίωμα ψήφου κατά τις εκλογές έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που έχουν εγγραφεί σ΄ αυτό τουλάχιστον ένα χρόνο πριν (δηλαδή μέχρι 2 Απριλίου 2010) και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το έτος 2010 μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2011.

Ειδικότερα:

– Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο έχει μία ψήφο.

– Κάθε προσωπική εταιρεία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) έχει μέχρι δύο ψήφους των ομορρύθμων εταίρων της που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

– Κάθε Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της που υποδεικνύονται από την εταιρία.

– Κάθε Ανώνυμη Εταιρία (Α.Ε.) τρεις ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Δ.Σ. και μπορεί να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της που ορίζονται με ειδική απόφαση του Δ.Σ.

– Κάθε Υποκατάστημα μία ψήφο του Διευθυντή ή του αναπληρωτή αυτού.

– Κάθε αλλοδαπή Α.Ε. και Ε.Π.Ε, μία ψήφο του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή του αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

– Κάθε Συνεταιρισμός δύο ψήφους του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή των αναπληρωτών τους.

Τα Νομικά πρόσωπα (Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε. ΕΠΕ, Συν/σμοί κ.λ.π.), μέλη του Επιμελητηρίου, θα πρέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής, να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους για τις εκλογές και να υποβάλλουν δικαιολογητικά μέχρι 24 Μαρτίου 2011.

Αιτήσεις υποψηφιότητας κατατίθενται, κατά συνδυασμό, από τον επικεφαλής αυτού, στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής μέχρι τις 2 Μαρτίου 2011 στις 8 το βράδυ.

Τέλος από την Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την εξόφληση ή τον διακανονισμό των οφειλομένων συνδρομών παρελθουσών χρήσεων μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2011.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου