ΤΟΠΙΚΑ

Ακαρπη η ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο

ακαρπη-η-ψηφοφορία-για-νέο-πρόεδρο-477000

Δεν ανέδειξε νέο Πρόεδρο στο Επιμελητήριο Μαγνησίας η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανάδειξη του διαδόχου του Γ. Σπηλιόπουλου, που παραιτήθηκε μετά τη γνωμοδότηση του παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι η ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Προέδρου και του μέλους του Επιμελητηρίου λόγω του διορισμού του ως εκπαιδευτικού στον ΟΑΕΔ.

Λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία Θανάσης Σταυρίδης και Ηλίας Τσαμπαρδούκας, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Σταυρίδης συγκέντρωσε 15 ψήφους και ο κ. Τσαμπαρδούκας 13 ψήφους. Βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γ. Κίτσιος και Γ. Πουτσιάκας.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χρ. Στρατηγόπουλος, ερμηνεύοντας την επιμελητηριακή νομοθεσία και όλα όσα διαλαμβάνονται στα άρθρα που καθορίζουν την εκλογή Προέδρου ή μέλους της Διοικητικής Επιτροπής, πήρε το λόγο και είπε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ανέδειξε πρόεδρο, καθώς απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία επί του αριθμού των μελών που αριθμεί το Διοικητικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου απαιτούνταν 16 ψήφοι για τον πλειοψηφούντα Θαν. Σταυρίδη. Σύμφωνα με την επιμελητηριακή νομοθεσία η ψηφοφορία πρέπει να επαναληφθεί μέσα σε δέκα μέρες.

Πριν την καταμέτρηση των ψήφων ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου και ένθερμος υποστηρικτής του Ηλία Τσαμπαρδούκα κ. Στάθης Πλαστάρας είχε καταθέσει ένσταση για μη νόμιμη συμμετοχή στη διαδικασία της ψηφοφορίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Τσιανάκα και Θεοδ. Στάμου οι οποίοι κατέλαβαν τις θέσεις των κ.κ. Αλεξ. Πλαστάρα και Γ. Σπηλιόπουλου αντίστοιχα που παραιτήθηκαν. Η ένσταση δεν έγινε αποδεκτή με ψήφους δύο έναντι μίας από την τριμελή εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί λίγη ώρα νωρίτερα και η οποία απαρτίζονταν από τους κ. Ζαχείλα, Χαλύφα και Κόγια.

Πριν την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου προηγήθηκε ένα δίωρο μέσα σε κλίμα αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων, με έναν μόνον, τον Ανδρέα Αιβαζόγλου, να ρωτά το προεδρείο αν κλήθηκε να παραβρεθεί ο παραιτηθείς πρόεδρος Γ. Σπηλιόπουλος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Με πολλούς από εμάς υπήρχε και φιλική σχέση. Δεν έπρεπε να δοθούν κάποιες εξηγήσεις; είπε με απορία ο κ. Αϊβαζόγλου, για να σημειώσει από την πλευρά του ο κ. Σαμαλέκος ότι ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του…

Ο τελευταίος, που ως Α΄ Αντιπρόεδρος προέδρευσε των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες και χαμηλούς τόνους, μολονότι κάποιοι με πρωταγωνιστή τον κ. Πλαστάρα δεν δίστασαν να εξαπολύσουν βέλη κατά πάντων. Ακόμη και ο παρευρισκόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ και διοικητικός σύμβουλος Δημ Κολυνδρίνης δεν απέφυγε την κριτική του κ. Πλαστάρα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός ότι όφειλε να έχει, όπως είπε, ενημερώσει έγκαιρα τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για το ασυμβίβαστο που είχε ο πρώην Πρόεδρος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου