ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμό για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

διαγωνισμό-για-τα-εγκαταλελειμμένα-39291

Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκποίηση 150 εγκαταλελειμμένων οχημάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 5.250 ευρώ. Τους όρους του διαγωνισμού ενέκρινε χθες ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος τα περισυλλέγει μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 μέρες. Για κάθε όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 35 ευρώ τουλάχιστον. Αν ο ανάδοχος δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του χώρο, τότε τη διαδικασία της μεταφοράς και της φύλαξης την αναλαμβάνει ο Δήμος. Στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 80 ευρώ τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης.

Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δικύκλων (λάστιχα, προφυλακτήρες κ.ο.κ.) η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,15 ευρώ ανά κιλό τουλάχιστον. Η πιστοποίηση θα γίνεται με τα ζυγολόγια της γεφυροπλάστιγγας του Δήμου Βόλου.

Εκμισθώσεις

Επιπλέον στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ενέκριναν ομόφωνα τους όρους της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου με το οικόπεδό του στην οδό Φυτόκου στη Ν. Ιωνία (πρώην catering) έναντι 12.000 ευρώ το χρόνο για έξι χρόνια. Το τίμημα θεωρείται χαμηλό, μόλις 2.000 ευρώ το χρόνο, ωστόσο το κτήριο, όπως διευκρίνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς, χρήζει παρεμβάσεων συντήρησης, προκειμένου να είναι λειτουργικό, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Στο συγκεκριμένο χώρο ο Δήμος Βόλου αρχικά είχε τη σκέψη με δικά του οικονομικά μέσα να προχωρήσει στη δημιουργία του δημοτικού παρασκευαστηρίου στο οποίο θα καλύπτονταν οι μερίδες φαγητού που παρασκευάζει καθημερινά για τους πολίτες με οικονομικά και κινητικά προβλήματα της πόλης. Τελικά η παραπάνω λύση αναβλήθηκε με τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά, να προσανατολίζεται σε άλλο χώρο.

Ακόμη στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του καταστήματος «Λίμνη» στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής έναντι 1.000 ευρώ το μήνα. Επίσης σύντομα πρόκειται να βγει και πάλι σε δημοπρασία το αναψυκτήριο «Ιωνία» που παραμένει εδώ και πολλούς μήνες κλειστό, με ακόμη μικρότερο μίσθωμα. Σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά ένας σημαντικός λόγος για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων του Δήμου Βόλου αποτελεί η εγγύηση 10% του ετήσιου μισθώματος, που ζητείται βάσει του νόμου από τους επιχειρηματίες – επαγγελματίες που πλειοδοτούν στους σχετικούς διαγωνισμούς και το οποίο για πολλούς είναι δυσβάστακτο.

Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση στη δικηγόρο του Δήμου της υπεράσπισης του πρώην Αντιδημάρχου Ιωλκού Γ. Αντάμη την 1η Φεβρουαρίου 2013 ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Βόλου γιατί σε δειγματοληψίες νερού που είχαν γίνει στις 27 Ιουλίου του 2009 είχαν βρεθεί κάποια δείγματα που δεν εκπλήρωναν τους όρους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2000 για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Τέλος δεν εγκρίθηκε ο απολογισμός της πάγιας προκαταβολής των 1.000 ευρώ που είχε λάβει για διάφορες μικροεργασίες ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Βλασίου, καθώς δεν προσκόμισε τα αντίστοιχα τιμολόγια.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου