ΤΟΠΙΚΑ

O Δήμος Βόλου στην έκθεση του Μονάχου

o-δήμος-βόλου-στην-έκθεση-του-μονάχου-324706

Εντυπο για τα μονοπάτια του Πηλίου από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής

Απευθείας σύνδεση Μονάχου – Βόλου (αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου) πραγματοποιεί για πρώτη φορά με πτήση της η αεροπορική εταιρεία Germania. Την ευχάριστη αυτή εξέλιξη για τον τοπικό μας τουρισμό επικύρωσε και η ουσιαστική παρουσία του Δήμου Βόλου στην Εκθεση του Μονάχου, σύμφωνα και με το σχεδιασμό της Τουριστικής Προβολής που συνεχίζει να υλοποιεί η Δημοτική Αρχή. Εξάλλου ο Δήμος Βόλου δε θα μπορούσε να λείπει από την εν λόγω Εκθεση, καθώς έρευνα πεδίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, φέρει τους Γερμανούς πρώτους μεταξύ των τουριστών σε ό, τι αφορά τη συχνότητα επισκεψιμότητας στην περιοχή μας- εξάλλου η Εκθεση του Μονάχου αποτέλεσε ευκαιρία ακόμη μεγαλύτερης προβολής του προορισμού, ώστε να προωθηθεί και η πτήση της Germania που μόλις ξεκίνησε.

Ετσι η παρουσία του Δήμου Βόλου στο Μόναχο, πλαισιωμένη από επαγγελματίες της περιοχής ήταν δυναμική. Μάλιστα, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν, για πρώτη φορά ο Δήμος παρουσίασε, μέσα από ένα καλαίσθητο έντυπο όλες τις δυνατότητες εναλλακτικών «δραστηριοτήτων» που διαθέτουν ο Βόλος, το Πήλιο και η ευρύτερη περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, στελέχη του Τμήματος Τουρισμού, με την καθοδήγηση του διεθνούς εμβέλειας Ελληνα ορειβάτη, κ. Νίκου Μαγγίτση περπάτησαν και κατέγραψαν όλα τα μονοπάτια και τις διαδρομές του προορισμού « Volos- Pelion» (αποτύπωση, χαρτογράφηση, φωτογράφηση, κτλ.), συντόνισαν όλους τους φορείς προς την αξιοποίηση, προστασία και προβολή των μονοπατιών μας και συγκέντρωσαν όλες τις εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ο επισκέπτης στην περιοχή μας, όπως περίπατοι, σκι, ποδήλατο, kayak, κτλ.

Το πρωτότυπο έντυπο, μεταφρασμένο στα γερμανικά, εντυπωσίασε τους επισκέπτες της Εκθεσης, αφού τέτοιες δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Γερμανούς, οι οποίοι παρατήρησαν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια καταγραφής δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, μοναδική ίσως όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν σύντομα την περιοχή μας.

Οπως δήλωσε η Πρόεδρος Τουρισμού, κ. Κερασία Μπαρτζιώκα που εκπροσώπησε το Δήμο Βόλου στην Εκθεση του Μονάχου: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι, γιατί με το νέο αυτό έντυπο καταφέραμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού στη γερμανική αγορά, δίνοντας κίνητρα σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του τουριστικού κοινού της να επισκεφτεί την πόλη και την περιοχή μας προκειμένου να επιδοθεί σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου