ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αμαξοστάσιο Ιωλκού και στα ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας

στο-αμαξοστάσιο-ιωλκού-και-στα-καπη-ν-ι-324719

Συνέχισε χθες την περιοδεία του ο Απ. Νάνος

Από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Απ. Νάνου ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Περιοδεία στο αμαξοστάσιο του πρώην δήμου Ιωλκού και στα ΚΑΠΗ της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Απ. Νάνο. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν με τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και με συνταξιούχους.

Στο αμαξοστάσιο του πρώην δήμου Ιωλκού το οποίο η δημοτική αρχή εφαρμόζοντας τον αντιλαϊκό νόμο του Καλλικράτη βάφτισε «πολυδύναμο κέντρο» φάνηκαν για άλλη μια φορά οι συνέπειες των μέτρων και κατευθύνσεων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή: Ελάχιστο προσωπικό, εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων ώστε να καλυφθούν οι σοβαρές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες σκόπιμα υποβαθμίζονται για να πέσουν πιο μαλακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στον Ιωλκό οι εργαζόμενοι, έχοντας να καλύψουν την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τα υδραυλικά, σε μια τεράστια έκταση μαζί με τα 10 κοιμητήρια που είναι ενταγμένα στην αρμοδιότητα του πολυδύναμου, παλεύουν στην κυριολεξία μέσα σε αντίξοες συνθήκες καθημερινά, βάζοντας ακόμα και βενζίνη και πετρέλαιο από την τσέπη τους για να κρατήσουν την ευρύτερη περιοχή του Βόλου όρθια. Ο Απ. Νάνος τόνισε ότι το πολιτικό πρόγραμμα όλων των άλλων κομμάτων και παρατάξεων ανταμείβει αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων με αξιολογήσεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση με μοναδικές διαφορές μεταξύ τους το μείγμα των παραπάνω συστατικών και τον τρόπο διαχείρισης αυτού του μείγματος. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ όπου οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ έχουν συμμαχήσει μεταξύ τους και βρίσκονται στο πλευρό της σημερινής δημοτικής αρχής στην υλοποίηση όλων αυτών των μέτρων. Μπροστά στις εκλογές στις 18 και στις 25 Μάη είναι ευκαιρία να καταδικαστεί αυτή η πολιτική καθώς και τα κόμματα που έχουν δείξει δείγματα γραφής στήριξής της.

Στα ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν πολλές συζητήσεις με τους συνταξιούχους κυρίως στα ζητήματα της Υγείας, Πρόνοιας, αλλά και της Παιδεία και ανεργίας. Κοινή ήταν οι διαπίστωση ότι το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα αποδείχτηκε …άνθρακες, ότι τα ψίχουλα της σύνταξης δεν φτάνουν ούτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο. Δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα ούτε για τους γιατρούς. Ο Απ. Νάνος τόνισε ότι η κυβέρνηση στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υγείας έχει στο πλευρό της το ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι στην πρόσφατη συζήτηση ση Βουλή του νομοσχεδίου για τα φάρμακα η αντιπαράθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ήταν για το που θα πηγαίνουν τα χρήματα των ασφαλισμένων από τα φάρμακα, στο ξένο ή στο ντόπιο μονοπώλιο, έχοντας αποδεχτεί ασυζητητί ότι το φάρμακο είναι εμπόρευμα και πρέπει να πληρώνεται από το λαό. «Το ΚΚΕ επαληθεύτηκε σε όσα είπε μέχρι τώρα. Είναι ώρα να το εμπιστευτείτε», κατέληξε ο Απ. Νάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου