ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για τις 100 δόσεις

ερευνα-για-τις-100-δόσεις-324600

Ζήτησε ο αντιδήμαρχος Ηλ. Ξηρακιάς, δίνοντας εντολή να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις καταστηματαρχών για ρύθμιση

Εντολή ελέγχου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου έδωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς, με αφορμή δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σύμφωνα με το οποίο καταστηματάρχες εστίασης που απευθύνθηκαν στη δημοτική υπηρεσία για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έως 100 δόσεις, δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν.

Ο κ. Ξηρακιάς, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για το περιστατικό, ζήτησε από το Διευθυντή της υπηρεσίας να διερευνηθεί το θέμα και να ελεγχθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος.

«Θεωρώ απαράδεκτο», τονίζει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του προς το Διευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας, «ο Δήμος να ενημερώνει τους πολίτες για τη δυνατότητα του νέου νόμου για ρυθμίσεις και μία υπάλληλος του Δήμου να διώχνει τον πολίτη που προσήλθε, με αστείες δικαιολογίες, χωρίς να ενημερώσει τους προϊσταμένους της, γιατί έτσι έκρινε ή έτσι τη βόλευε εκείνη τη στιγμή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» καταστηματάρχες που απευθύνθηκαν στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ενημερώθηκαν ότι προς το παρόν δεν μπορούν ούτε ρυθμίσεις να κάνουν ούτε να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό των οφειλών τους προς τα δημοτικά ταμεία, γλιτώνοντας ακόμη και το 100% των προσαυξήσεων.

Το θέμα έφθασε στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, που έσπευσε να ζητήσει πληροφορίες από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου. Οπως ενημερώθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κ. Μπίσδρας, θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση του συστήματος για να καταχωρούνται οι ρυθμίσεις και η αποπληρωμή των δόσεων και να γίνονται οι εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, υπόθεση που θα πάρει λίγες ημέρες.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, ο κ. Ξηρακιάς έδωσε εντολή να γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, έστω κι αν απαιτηθούν για τη ρύθμιση, διευκρινίσεις του Υπουργείου, απόφαση του Δ.Σ. ή της Ο.Ε. και ρύθμιση του προγράμματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου για περισσότερες δόσεις έναντι των 24 που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Οπως είναι γνωστό, με νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους οφειλέτες του Δήμου να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμους διακανονισμούς αποπληρωμής με παραγραφή των προσαυξήσεων που έχουν συσωρευθεί. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και θα ισχύσει για 4 μήνες, ήτοι μέχρι 15 Αυγούστου του 2014.

Σχετικά άρθρα: Θέλουν να πληρώσουν, αλλά δεν μπορούν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου