ΤΟΠΙΚΑ

Ομαδική προσφυγή εναντίον της GEA

ομαδική-προσφυγή-εναντίον-της-gea-324548

Παραλαμβάνουν ομαδικές αγωγές της εταιρείας, η οποία αξιώνει διάφορα ποσά από τον καθένα για τη μουσική

Ομαδική προσφυγή εναντίον της GEA (Grammo, EratoApollon), που τις τρεις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει το χώρο της εστίασης στο Βόλο με ομαδικές αγωγές εναντίον καταστηματαρχών από τους οποίους αξιώνει έως και 15.000 ευρώ από τον καθένα ως αποζημίωση για τα συγγενικά πνευματικά δικαιώματα της μουσικής που έπαιζαν στα μαγαζιά τους μέχρι και πέντε χρόνια πριν, ετοιμάζει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Νομού Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η εποχή καλά κρατεί από… σαλτιμπάγκους εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θα κινηθούμε ομαδικά εναντίον της GEA. Θα μας εκπροσωπήσει ο δικηγόρος του συλλόγου μας, με ελάχιστα δικαστικά έξοδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, καλώντας τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που τις τελευταίες τρεις ημέρες παρέλαβαν τα «ραβασάκια» της εταιρείας, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να οργανωθεί μαζική «απάντηση» απέναντι στη GEA.

Από την Τετάρτη έως και χθες, ο ένας πίσω από τον άλλο, καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου, παραλαμβάνουν αγωγές της GEA, οποία αξιώνει διαφορετικά ποσά από το κάθε μαγαζί που παίζει μουσική.

Η αρχή της κοινοποίησης των ομαδικών αγωγών έγινε από τη «γειτονιά» της Κουμουνδούρου και επεκτάθηκε στα μαγαζιά της παραλίας και στη συνέχεια στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και της Τάκη Οικονομάκη, όπου επίσης δραστηριοποιούνται καφέ- μπαρ. Φαίνεται δε ότι η κοινοποίηση γίνεται ανά… γκρουπ καταστημάτων, ανάλογα με την περιοχή όπου δραστηριοποιείται το κάθε μαγαζί.

Οπως μάλιστα καταγγέλλει ο Σύλλογος «η GEA αξιώνει διαφορετικά χρήματα από τον κάθε κατάστημα, αλλάζοντας κατά το δοκούν κατηγορία και άρα αμοιβολόγιο. Καταλαβαίνει κανείς το ποιόν αυτής της εταιρείας όταν με τέτοιους τρόπους προσπαθεί να εισπράξει ποσά που δεν τις αναλογούν».

Σε έγγραφη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, αναφέρεται και στα γεγονότα που προηγήθηκαν της κοινοποίησης των αγωγών. «Η συγκεκριμένη εταιρεία, μόλις φέτος αποφάσισε να στείλει εκπρόσωπο –εισπράκτορα μετά από απουσία τριών και πλέον ετών και χωρίς να έχει καν γραφεία στην περιοχή μας. Περίπου τον περασμένο Οκτώβριο, μας πλησίασε κάποιος ο οποίος έλεγε ότι είναι εκπρόσωπός της και δόλια πρόσφερε στο Προεδρείο του συλλόγου μας έκπτωση, αν συμφωνούσαμε στο τιμολόγιο που αξίωνε από τα μέλη μας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχει γίνει σχετική καταγγελία από εμάς για το περιστατικό, στο Α.Τ. Βόλου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την επόμενη ημέρα», περιγράφει ο Σύλλογος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, οι καταστηματάρχες μπορούν να απευθύνονται και να ενημερώνουν για τα δικόγραφα που έχουν παραλάβει, στο καφέ JINGO (Ερμού 223) και στο καφέ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ (στην παραλία του Βόλου).

Δείτε την απάντηση της GEA εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου