ΤΟΠΙΚΑ

Kάτω τα χέρια από τον ΟΑΕΔ

kάτω-τα-χέρια-από-τον-οαεδ-159710

Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας ότι δεν ισχύουν τα όσα δημοσιεύονται περί διχοτόμησης και «ξαφνικού θανάτου» στον ΟΑΕΔ δεν καθησυχάζουν τους υπαλλήλους του Οργανισμού, που και στο Βόλο είναι ανάστατοι από τη στιγμή που «βγήκαν» στον αέρα οι παραπάνω πληροφορίες.

Χθες το πρωί το μοναδικό θέμα συζήτησης στα γραφεία του ΟΑΕΔ και του ΚΠΑ Απασχόλησης στον Πεδίον του Αρεως ήταν τα παραπάνω σενάρια, με τους περισσότερους να υπογραμμίζουν ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» και να παραπέμπουν στις διαψεύσεις που είχαν προηγηθεί του κλεισίματος της ΕΡΤ για να έλθει μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο.

Στο Δ.Σ. της Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος έχει σημάνει συναγερμός και σε συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου συντονίζονται οι επόμενες πρωτοβουλίες.

«Η προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ είναι επιβεβλημένη» επισήμανε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος Γαρύφαλλος Αντζούρης ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα όσα γράφονται και ενδεχομένως σχεδιάζονται για το μέλλον του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο συνδικαλιστή εδώ και αρκετό διάστημα και με αφορμή το θέμα των διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας τόσο από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ όσο και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν είχε διαφανεί οποιαδήποτε πρόθεση όσον αφορά τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Στη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία απασχολούνται 210 υπάλληλοι στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και 110 καθηγητές στις Σχολές του ΟΑΕΔ.

«Ο ΟΑΕΔ, είναι φορέας κοινωνικής πολιτικής. Ο Διοικητής και ο Υπουργός Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι ο Οργανισμός έχει εξέχοντα ρόλο στην καταπολέμηση της ανεργίας, όποτε θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί με προσωπικό, ενώ μιλούσαν και για την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ. Το δημοσίευμα αυτό είναι γεγονός ότι έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση που δεν αντιμετωπίζεται με μία απλή διάψευση. Θα πρέπει όλοι να πάρουν μία καθαρή θέση την οποία όμως να τηρήσουν μέχρι τέλους, όχι λόγια για τα λόγια…» σημείωσε με νόημα ο κ. Αντζούρης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου