ΤΟΠΙΚΑ

Βρέχει… λουκέτα στην εστίαση

βρέχει-λουκέτα-στην-εστίαση-404261

Το καλοκαίρι λόγω ανοιχτών πορτοπαραθύρων οι παραβάσεις ηχορύπανσης είναι περισσότερες κι ως εκ τούτου και τα… λουκέτα

Αντιμέτωποι με λουκέτα, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, βρίσκονται καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου. Η συμπλήρωση του ορίου των τριών παραβάσεων, τους φέρνει ένα βήμα πριν τη σφράγιση του καταστήματός τους. Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν μεροκάματα για όσο διάστημα το μαγαζί παραμείνει κλειστό.

Οπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Μόσχος, το καλοκαίρι, οι παραβάσεις που βεβαιώνονται εις βάρος επιχειρηματιών είναι περισσότερες. Ο ήχος από τη μουσική αλλά και από τους θαμώνες των καταστημάτων «τρυπώνει» μέσα από τα ανοιχτά πορτοπαράθυρα κατοίκων του κέντρου, που προχωρούν σε καταγγελίες για ηχορύπανση στις αστυνομικές αρχές.

Αστυνομικοί προχωρούν σε ελέγχους και βεβαιώνουν παραβάσεις, εις βάρος των ιδιοκτητών καταστημάτων, οι οποίοι -με τη συμπλήρωση τριών παραβάσεων- βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο λουκέτων και κατά συνέπεια απώλειας τζίρων αλλά και μεροκάματων.

Σήμερα, ενώπιον της οικονομικής επιτροπής έρχονται συνολικά 13 καταστηματάρχες του Βόλου. Μια ολόκληρη επιχειρηματική γειτονιά, κινδυνεύει να κατεβάσει ρολά, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ανάλογα με το είδος των παραβάσεων που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος τους, υπάρχουν εισηγήσεις για την αφαίρεση αδειών μουσικών οργάνων σε επτά επιχειρήσεις και σε έξι ακόμη υπάρχουν εισηγήσεις για ανακλήσεις αδειών λειτουργίας των μαγαζιών.

Στην ίδια συνεδρίαση, στη μία το μεσημέρι, αναμένεται να γίνει και χορήγηση αδειών μουσικών οργάνων για την περίπτωση πέντε καταστηματαρχών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου