ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμέτωποι με ξαφνικά λουκέτα ~ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

αντιμέτωποι-με-ξαφνικά-λουκέτα-κατασ-424707

Φόβους για βιομηχανία καταγγελιών και άρα σφραγισμάτων μαγαζιών εκφράζει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας

Φόβους για απανωτά και ξαφνικά -χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης- λουκέτα σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης του Βόλου, εκφράζει ο κλάδος, με αφορμή την εφαρμογή του νέου Νόμου, που δίνει την αρμοδιότητα της σφράγισης καταστημάτων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το νέο Νόμο, η Ελληνική Αστυνομία δεν υποχρεούται μόνο να προχωρά σε έρευνα καταγγελιών εις βάρος καταστήματος εστίασης. Με τη συμπλήρωση τριών παραβάσεων, στέλνει αυθημερόν έγγραφο στο Δήμο Βόλου και προχωρά άμεσα σε σφράγισμα του καταστήματος για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν κανένα περιθώριο αντίδρασης και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ξαφνικά και απανωτά λουκέτα. Μέχρι σήμερα, με τη συμπλήρωση τριών παραβάσεων, η Αστυνομία παρέπεμπε την υπόθεση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία κατά περίπτωση και μετά από τις εξηγήσεις κάθε καταστηματάρχη, αποφάσιζε αν θα σφραγίσει ή όχι το κατάστημα και για πόσες ημέρες.

«Πλέον, με το νέο Νόμο, θα βλέπουμε τα καταστήματά μας να σφραγίζονται, χωρίς να έχουμε καν το δικαίωμα να αντιδράσουμε», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Κώστας Μπίσδρας.

Ο ίδιος δεν κρύβει τους φόβους του για απανωτά λουκέτα. «Τα καταστήματα εστίασης, ιδίως τη θερινή περίοδο γίνονται στόχος. Οχι μόνο από περιοίκους που ενοχλούνται αλλά και από κακόβουλους καταστηματάρχες για να κάνουν ζημιά στο συνάδελφο που έχει δουλειά και οι ίδιοι δεν έχουν. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια… βιομηχανία καταγγελιών και άρα λουκέτων, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες περιμένουν ένα καλοκαίρι να δουλέψουν για να πάρουν οικονομική ανάσα», ανέφερε ο κ. Μπίσδρας.

Συνάντηση με Αχ. Μπέο

Το πρόβλημα που απειλεί πλέον τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, αλλά και τις προτάσεις και ιδέες των ιδιοκτητών για την ανάπτυξη του κλάδου και της πόλης και την τόνωση της επισκεψιμότητας, οι καταστηματάρχες, αναμένεται να συζητήσουν με το νέο Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο.

Η συνάντηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο ίδιος ο κ. Μπέος στους εκπροσώπους του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου