ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία προσέφερε ο «Εσταυρωμένος»

ανθρωπιστική-βοήθεια-για-την-ουκρανί-101335

Ανθρωπιστική βοήθεια και για τους Ουκρανούς πρόσφυγες προσέφερε ο «Εσταυρωμένος», συμμετέχοντας στην προσπάθεια του Σωματείου Ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες τυφλοί» και του Ερυθρού Σταυρού.

Με πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, αποφασίστηκε να συμμετάσχει ο Σύλλογος στην προετοιμασία μιας ανθρωπιστικής αποστολής, σε συνεργασία με τους «Μάγνητες τυφλούς» και τον «Ερυθρό Σταυρό».

Εθελοντές και συνεργάτες του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β) της Μητρόπολης Δημητριάδος – παράρτημα του «Εσταυρωμένου» -, με επικεφαλής τον Λάμπρο Γιωτόπουλο, αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, ετοίμασαν και παρέδωσαν, τις προηγούμενες μέρες, ικανή ποσότητα ειδών ένδυσης, όπως παιδικά και γυναικεία επανωφόρια κ.α., καθώς και πολλά κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλαροθήκες).

Επίσης, παραδόθηκε μια ακόμη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού, με σκοπό να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την υποδοχή και τη διαμονή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στις χώρες υποδοχής.

Να σημειωθεί επίσης ότι το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας συγκέντρωσε τρόφιμα μακράς διαρκείας και συμμετέχει με ενδιαφέρον στην αποστολή. Προσεχώς, ο «Εσταυρωμένος» θα πραγματοποιήσει κι άλλες ανθρωπιστικές αποστολές εντός και εκτός της Ελλάδας.

«Η τοπική Εκκλησία, μέσω του «Εσταυρωμένου», θα συνεχίσει να επαγρυπνεί για να είναι έτοιμη να συνδράμει εκείνους τους κοινωνικούς φορείς που επιθυμούν τη συνεργασία με τον Σύλλογο» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα το ΔΣ του «Εσταυρωμένου» γνωστοποιεί πως λόγω των συχνών αποστολών του Συλλόγου, υπάρχει άμεση ανάγκη από τα εξής είδη: κουβέρτες, υπνόσακους, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες (προσώπου, ποδιών και μπάνιου), αντρικά μπουφάν, παντελόνια τζιν, φούτερ και φόρμες, αντρικές, γυναικείες και παιδικές μπλούζες, αντρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σαπούνια, σαμπουάν, ξυριστικές μηχανές μπικ, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, σφουγγάρια μπάνιου.

Ολα τα παραπάνω είδη θα συγκεντρωθούν στο ΚΕ.Δ.Α.Β – Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, τηλέφωνο 2421310021. Οσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 12:30 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου