ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή ανθρωπιστική αποστολή ~ Ενίσχυση φυλακισμένων και πυρόπληκτων

διπλή-ανθρωπιστική-αποστολή-ενίσχυσ-466731

Είδη πρώτης ανάγκης απέστειλε ο «Εσταυρωμένος» στην Πελοπόννησο, ενώ θα δοθεί βοήθεια και στη Βόρεια Εύβοια

Διπλή ανθρωπιστική αποστολή στην Πελοπόννησο χθες από τον «Εσταυρωμένο» με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου.

Δύο εθελοντές-συνεργάτες του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος -παράρτημα του «Εσταυρωμένου» – ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τις δύο αυτές αποστολές, διανύοντας 1.010 χιλιόμετρα και μεταφέροντας την έμπρακτη αγάπη της τοπικής Εκκλησίας.

Σκοπός και των δύο ανθρωπιστικών αποστολών του «Εσταυρωμένου» ήταν η ενίσχυση φυλακισμένων και πυρόπληκτων.

Στους άπορους φυλακισμένους της φυλακής Τριπόλεως δόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία της φυλακής για την ενίσχυση των απόρων φυλακισμένων είδη πρώτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, οι δύο συνεργάτες-εθελοντές του «Εσταυρωμένου» επισκέφθηκαν την Μεγαλόπολη (Αρκαδίας) και έδωσαν σε εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, για την ενίσχυση των πυροπαθών μεγάλες ποσότητες από σαπούνια, πάνες ενηλίκων και βρεφών, χαρτί υγείας, νοσοκομειακές μάσκες μιας χρήσης, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και μωρομάντιλα.

Οι εκπρόσωποι της φυλακής Τριπόλεως και της Μητρόπολης Γόρτυνος, υποδέχτηκαν με χαρά και ευγένεια τους εκπροσώπους της τοπικής Εκκλησίας. Εξέφρασαν δε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου», αλλά και την ελπίδα για μια συνεχή συνεργασία.

Ετοιμάζεται, στο μεταξύ, νέα ανθρωπιστική αποστολή για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας. Γι αυτό τον λόγο ο «Εσταυρωμένος» απευθύνει νέα έκκληση για τη συλλογή ειδών υγιεινής, που περιλαμβάνουν: Χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, πάνες ενηλίκων και ασθενών μιας χρήσης, πάνες για βρέφη μιας χρήσης, χαρτομάντιλα, Νοσοκομειακές μάσκες, μιας χρήσης, απορρυπαντικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες. Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας Θουκυδίδου 10, στον Βόλο, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421310021, για να δοθεί η δυνατότητα στους εθελοντές-συνεργάτες του Συλλόγου να τα συσκευάσουν και να τα μεταφέρουν στου πληγέντες.

Ωρες παράδοσης προσφορών καθημερινά από 8:30 π.μ. – 1:30 μ.μ. Για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον «Εσταυρωμένο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου