ΤΟΠΙΚΑ

«Στήριξη κάθε ανθρωπιστικής αποστολής» ~ Τονίζει ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» για Ουκρανικό

στήριξη-κάθε-ανθρωπιστικής-αποστολ-122356

«Θλίβομαι, διότι πολεμούν μεταξύ τους δύο ομόδοξα κράτη», υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Θεόδωρος Μπατάκας

Επίκληση για ενότητα και ομοψυχία η δήλωση του π. Θεόδωρου Μπατάκα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θλίβομαι, διότι δύο ομόδοξα κράτη, που πιστεύουν στο Χριστό και την Εκκλησία, πολεμούν μεταξύ τους. Δύο αδέλφια» με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» τονίζει ότι «η ιστορία και τα γεγονότα της επαναλαμβάνονται, ανακυκλώνονται», με το ανθρωπιστικό έργο που αναπτύσσεται, στο μεταξύ, να συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες σε πρόσφυγες και μετανάστες, ο «Εσταυρωμένος» συνεχίζει να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη, δηλώνοντας την πρόθεση να ενισχύει κάθε ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία, είτε προέρχεται από κρατικό φορέα, είτε από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, ο π. Θεόδωρος προτρέπει: «Να φροντίσουμε οι άνθρωποι να συμφιλιωθούμε και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, όχι μόνο για την Ουκρανία, για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Εμείς παραμένουμε όρθιοι και συνεχίζουμε τη διακονία μας, χωρίς να έχουμε καμία διακοπή».

Συνεχίζοντας τις ανθρωπιστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, την εξωτερική ιεραποστολή, ο «Εσταυρωμένος» συγκεντρώνει αδιάκοπα ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη. «Πληροφορούμαστε ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα Ουκρανοί. Αν έρθουν και στον Βόλο, μπορούμε να τους βοηθήσουμε, να τους προσφέρουμε ενδύματα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου».

Με το βλέμμα στη νέα εποχή, που στιγματίζεται από τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, ο π. Θεόδωρος εκτιμά ότι «πρέπει όλοι να πατήσουμε γερά στα πόδια μας, να αφήσουμε τις μικροπρέπειες. Ας γίνουμε ολιγαρκείς, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τους άλλους».

Με βαθιά τη θλίψη για τις δοκιμασίες που υφίσταται η Ουκρανία και κυρίως ο άμαχος πληθυσμός, ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» ανακαλεί στη μνήμη εικόνες προσφυγιάς, επισημαίνοντας «είδαμε πρόσφυγες στους δρόμους στην εθνική οδό, σε πρόχειρα καταλύματα. Ημασταν από τους πρώτους, ως Εκκλησία, που στηρίξαμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και έχουμε πάντα ανοιχτές τις πόρτες».

Στηρίζουν τον «Εσταυρωμένο»

Ποσότητα σχολικών ειδών και εφηβικά ενδύματα προσέφεραν για την ενίσχυση της δράσης του «Εσταυρωμένου» τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Εκπρόσωποι του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο λυκειάρχης Ιωάννης Σαλαμουρίδης και ο μαθητής Αλέξανδρος Πρώιας, επισκέφθηκαν πρόσφατα το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων του Συλλόγου και έδωσαν στον π. Θεόδωρο Μπατάκα ποσότητα σχολικών ειδών και διάφορα εφηβικά ενδύματα.

Πρόκειται για μια ευγενική πρωτοβουλία των μαθητών και καθηγητών του 8ου Λυκείου Βόλου, που συγκίνησε και χαροποίησε βαθύτατα τα μέλη του Δ.Σ., τους συνεργάτες του «Εσταυρωμένου» και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Ανθρωπιστικές αποστολές

Νέα ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση 450 φυλακισμένων γυναικών πραγματοποιήθηκε από τον «Εσταυρωμένο» στο κατάστημα κράτησης Ελαιώνα Θηβών.

Δύο εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, παράρτημα του «Εσταυρωμένου», ταξίδεψαν μέχρι τ Θήβα και δωσαν στους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, διατέθηκαν από τον «Εσταυρωμένο» 75 χαρτοκιβώτια με ενδύματα (ελαφρώς μεταχειρισμένα), 30 σεντόνια, 45 μαξιλαροθήκες, 17 πετσέτες μπάνιου, 198 ζεύγη υποδημάτων και άλλα αναγκαία είδη, για την ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων γυναικών και των παιδιών τους, που συγκατοικούν στον ίδιο χώρο κράτησης.

Ανθρωπιστική αποστολή πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση των απόρων κρατουμένων της πολυπληθούς φυλακής της Λάρισας, όπου κρατούνται 780 άνδρες.

Δόθηκαν πρόσφατα στην Κοινωνική Υπηρεσία της φυλακής 52 χαρτοκιβώτια με ενδύματα (ελαφρώς μεταχειρισμένα), 43 κλινοσκεπάσματα, 40 μαξιλαροθήκες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου