ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτότυπη εκδήλωση για τα σαπούνια

πρωτότυπη-εκδήλωση-για-τα-σαπούνια-57133
Μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Σαπουνομαγειρέματα» στην οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία εξέλιξης του σαπουνιού, πώς παρασκευάζεται το φυσικό χειροποίητο σαπούνι και πόσο ωφέλιμο είναι για τον άνθρωπο, πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα στο «Μύλο των Ξωτικών» από το Οικοτεχνικό Εργαστήρι Pelion Natural Soap που εδρεύει στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου.
Εκεί είχε στηθεί ένα ωραίο περίπτερο με τα βιολογικά προϊόντα – τα σαπούνια της Pelion Natural Soap, σε συνεργασία με το κατάστημα βιολογικών προϊόντων στα Τρίκαλα « Μουσείο Γεύσης». Ο παραγωγός Νίκος Δόβας μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα και τα παιδιά τους Γιάννη και Θωμά, έδειξαν τον τρόπο παρασκευής των χειροποίητων βιολογικών σαπουνιών.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να αγοράσουν αρωματικά σαπούνια από λεβάντα, δενδρολίβανο, τριαντάφυλλο, μύρο κ.λ.π. τα οποία έχουν κατασκευαστεί από αγνό φρέσκο βιολογικό ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά και βότανα και με γάλα γαϊδούρας.
Χαρακτηριστικά ο παραγωγός των σαπουνιών κ. Νίκος Δόβας αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε τα εξής: «Καταλάβαμε πόσο μακριά πρέπει να είμαστε από τα σύγχρονα χημικά προϊόντα "υγείας", που διοχετεύουν έντεχνα και με ξέφρενο διαφημιστικό τρόπο στην αγορά οι πολυεθνικές εταιρίες. Σύνθημά μας πλέον είναι «Αγαπάμε την Ελλάδα και τα προϊόντα της».
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με την παρουσία πολλών επισκεπτών του "Μύλου των Ξωτικών" από όλα τα μέρη της Ελλάδας με το "μαγείρεμα" του σαπουνιού. Στο τέλος μοιράστηκαν πολλά σαπουνοδωράκια για να χαρούν τα παιδάκια. Ήταν πραγματικά μια πρωτότυπη εκδήλωση, από την οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία εξέλιξης του σαπουνιού, πώς παρασκευάζεται το φυσικό χειροποίητο σαπούνι και πόσο ωφέλιμο είναι τελικά για το άνθρωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου