ΤΟΠΙΚΑ

Παραδίδουν σωρηδόν τις πινακίδες

παραδίδουν-σωρηδόν-τις-πινακίδες-57210

Τρεις μέρες απομένουν ακόμη, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου, που οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες ή θα παραδώσουν τις πινακίδες τους στην οικεία ΔΟΥ, θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα οχήματα που θα μείνουν σε ακινησία μέσα στο 2013, θα φτάσουν τα 100.000.

Την ίδια στιγμή από χθες και μετά την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στη μεγάλη ΔΟΥ του Βόλου (Α ΄ και Β΄) άρχισε και πάλι η παράδοση πινακίδων από πολλούς φορολογούμενους, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι ο αριθμός των πινακίδων που θα παραδοθούν θα αγγίξει τις 2.000, αριθμός που προσεγγίζει τον αντίστοιχο περυσινό αριθμό που ήταν 2.200.

Αντίθετα στη ΔΟΥ Αλμυρού ο αντίστοιχος αριθμός είναι αισθητά μεγαλύτερος από πέρυσι, αφού μέχρι χθες είχαν παραδοθεί 260 πινακίδες έναντι 150 που είχαν κατατεθεί πέρυσι.
Στα αξιοσημείωτα με τις πινακίδες είναι ότι μετά από εγκύκλιο του Υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη είναι ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ. εφεξής δεν θα καταστρέφονται μετά την παρέλευση 14μήνου, δηλαδή μετά τα τέλη Φεβρουαρίου 2014, αλλά θα διατηρούνται στις ΔΟΥ μέχρι τη στιγμή που θα της αναζητεί ο κάτοχός τους, αφού προηγουμένως πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Η ΔΟΥ
Αλμυρού

Σημειώνεται πως η ΔΟΥ Αλμυρού, όπως και οι αντίστοιχες ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου που απορροφώνται από τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, θα λειτουργεί ακόμη και μία εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Το τριήμερο 14- 15 και 16 Ιανουαρίου η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας που είναι ΔΟΥ υποδοχής θα παραμείνει κλειστή για το κοινό προκειμένου να δεχθεί τα αρχεία και να διευθετήσει τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τους υπαλλήλους των ΔΟΥ που καταργούνται. Στις θέσεις των ΔΟΥ που καταργούνται στον Αλμυρό, στη Σκιάθο και στη Σκόπελο δημιουργούνται ως γνωστόν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), τα οποία σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών θα αρχίσουν να λειτουργούν σε δημοτικά κτήρια που έχουν παραχωρηθεί από τους Δήμους από τις 23 Ιανουαρίου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου