ΤΟΠΙΚΑ

Εξόφληση όλων των επενδυτών

εξόφληση-όλων-των-επενδυτών-57201
Τα 27,5 εκατ. ευρώ έφτασε το ύψος της αποπληρωμής ιδιωτικών επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το 2012 για επενδύσεις που φθάνουν στο 50% ή στο 100% της υλοποίησης, ώστε να καταβάλλεται άμεσα η επιχορήγηση του δημοσίου.
«Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο και μία δύσκολη πραγματικότητα προσπαθούμε να τονώσουμε την πραγματική τοπική οικονομία. Όλα τα επενδυτικά σχέδια τα οποία προχώρησαν μέσα στο 2012 και που ολοκληρωθήκαν μέσα σε αυτό το χρόνο, ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες μας και έλαβαν μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας το ποσό που αντιστοιχεί στην κρατική ενίσχυση. Συνολικά για το 2012 έχουμε ελέγξει και εξοφλήσει όλους όσους έκαναν επενδύσεις και δικαιούνται να λάβουν την ενίσχυση που ανέρχεται στα 27,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία παίρνουν στην πραγματική οικονομία της περιοχής και δίνουν μήνυμα ελπίδας, προοπτικής, παραγωγής και θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται συνεργασία, συνέργεια, αποτελεσματικότητα, σχέδιο, να υπάρχει ένας οδικός χάρτης βημάτων, συνεχή επαγρύπνηση και πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις και προς τα υπουργεία για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τους απαιτούμενους πόρους, πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός. Όπως είπε, «σε μια κρίσιμη περίοδο, με ανατρεπτική αλλαγή ως προς τη λογική των ελέγχων και της καταβολής των επενδύσεων, στηρίζουμε τους επενδυτές δημιουργώντας προϋποθέσεις επανάκτησης της αξιοπιστίας της πολιτείας προς τον πολίτη».
Οι επενδύσεις αφορούν στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας δηλαδή γεωργικές, τυποποίηση, κατασκευαστικές, ξενοδοχειακές, τεχνολογικές κ.α. Ενάμισι χρόνο περίπου μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων παρακολούθησης και προώθησης των Ιδιωτικών Επενδύσεων του αναπτυξιακού Νόμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αναδιοργάνωση των υπηρεσιών κατέβαλε προσπάθεια για την προώθηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων και για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και την καταβολή των επιχορηγήσεων.
Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής σήμερα είναι εμφανή δεδομένου ότι έχει προωθηθεί και ελέγχθηκε σχεδόν το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων και εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 27,5 εκ. ευρώ περίπου για την καταβολή της επιχορήγησης.

Οι πληρωμές ιδιωτικών επενδύσεων το 2012 μέσω Αναπτυξιακού Νόμου ανά τομέα έχουν ως εξής:
– πρωτογενής 1.623.625 (50% της επένδυσης), 7.302.088 (100%)
– δευτερογενής 2.850.000 (50% της επένδυσης), 7.817.403 (100%)
– τριτογενής 1.954.250 (50% της επένδυσης), 5.788.867 (100%)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου