ΤΟΠΙΚΑ

Ξηλώνουν τα κιόσκια και τα νάιλον

ξηλώνουν-τα-κιόσκια-και-τα-νάιλον-56796

Με την ανατολή του Νέου Χρόνου οι καταστηματάρχες της Αγριάς άρχισαν να αποξηλώνουν με δική τους πρωτοβουλία από χθες το πρωί τις κατασκευές που έχουν κάνει μπροστά από τα μαγαζιά τους στην παραλία, σε μία προσπάθεια να γλυτώσουν τα πρόστιμα που τους έχει επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία.

Συνολικά τέσσερις καταστηματάρχες στην παραλία της Αγριάς (καφετέριες και πιτσαρίες) άρχισαν να ξηλώνουν τις μεταλλικές κατασκευές και τα νάιλον, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να γλυτώσουν τα πρόστιμα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που κυμαίνονται από 800 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 13.000 ευρώ, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν και διατηρήσουν τις αυθαίρετες κατασκευές θα επιβαρυνθούν και με το ανάλογο ετήσιο κόστος διατήρησής τους. Επιπλέον και οι 28 καταστηματάρχες της παραλίας στις 21 Φεβρουαρίου 2013 θα καθίσουν στο εδώλιο μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος τους η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Μας γυρίζουν εκατό χρόνια πίσω, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Αγριάς Φ. Καραουλάκης, που όπως λέει είναι μία πράξη απελπισίας από τους συναδέλφους του, που αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα. Πλέον, όπως προσθέτει, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων επαφιέμεθα στις πρωτοβουλίες που πιστεύουμε ότι θα πάρει ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να είναι εφικτές οι κατασκευές μπροστά από τα μαγαζιά μας.

Οι καταστηματάρχες άρχισαν από νωρίς το πρωί να ξηλώνουν τα κιόσκια και τα νάιλον, ενώ τα τσαρδάκια τα οποία χρονολογούνται πριν από τον Πόλεμο αφορούν σε τέσσερα καταστήματα, από τα οποία μόνον στο ένα δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο, τόσο από την Κτηματική, όσο και από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Αντίθετα στους άλλους τρεις καταστηματάρχες έχουν επιβληθεί πρόστιμα, καθώς τοποθέτησαν νάιλον και ανεμιστήρες.

Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Καραουλάκης, στους επιχειρηματίες η Κτηματική Υπηρεσία επιτρέπει να τοποθετούν στην παραλία, μπροστά από τα μαγαζιά τους, ομπρέλες, οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι πακτωμένες στο έδαφος. Δεν μπορούμε, λέει ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών Αγριάς, να το ρισκάρουμε, καθώς σε ένα δυνατό αέρα μπορούμε να θρηνήσουμε θύματα και να βρούμε τον μπελά μας…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου