ΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ καινοτόμων και βιωματικών δράσεων

φεστιβάλ-καινοτόμων-και-βιωματικών-δ-474430

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «Αξιον εστί» σε συνεργασία με τον Ξενώνα «ΑΡΣΙΣ» Μακρινίτσας, διοργανώνει δράσεις την Παρασκευή 12 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας.

Το σύνθημα για τη μέρα αυτή είναι «κάθε παιδί ένας κόσμος, ένας κόσμος για το παιδί». Πρόκειται για ένα ανοιχτό φεστιβάλ δράσεων, όπου τα παιδιά όλων των δομών του «Αξιον εστί» (Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου – Μονάδας Απασχόλησης Νηπίων – Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) θα φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις του «Αξιον εστί» τους ανήλικους που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι καινοτόμες και βιωματικές. Είναι ανοιχτές σε όλες τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον κόσμο των πλανητών και των αστέρων, να ταξιδέψουν σε αυτούς μέσω του ψηφιακού πλανηταρίου, με τη μουσική υπόκρουση των μελωδιών από την ορχήστρα κρουστών των δομών του «Αξιον εστί».

Κι επειδή τα παιχνίδια στρατηγικής συναρπάζουν τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στο επιδαπέδιο σκάκι με τα πιόνια – γίγας, σε συνεργασία με δάσκαλο σκακιού από τη Σκακιστική Εταιρία Μαγνησίας.

Καθώς όμως, νους υγιής δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σώμα υγιές, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναρριχηθούν στον τοίχο αναρρίχησης που υπάρχει στο «Αξιον εστί».

Οι Εκπαιδευτικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία) του Νομού Μαγνησίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στις ως άνω δράσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμματεία του «Αξιον εστί», υπεύθυνη κα Δεβριάδη, στο τηλέφωνο 2421027767, ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου