ΤΟΠΙΚΑ

Νεότερες πληροφορίες για την τραγωδία στο Βόλο

νεότερες-πληροφορίες-για-την-τραγωδί-71485

Εκτός από τους τρεις νεκρούς πεζοναύτες, δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας οπλίτης δεκανέας, υπάρχει και ένας σοβαρά τραυματίας αξιωματικός.

Ο αξιωματικός αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, αυτή την ώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα αεροσκάφος C130, σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή του αξιωματικού στην Αθήνα, ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια.

Το πολύνεκρο δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη πυροσωλήνα εκτόξευσης όλμων 81 χιλιοστών.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Το ΓΕΣ, με επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Βολιώτη Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γιώργου Ορφανίδη, 33 ετών, του επίσης Βολιώτη Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Αναστάσιου Τζάλα 34 ετών και του Πατρινού Δεκανέα (ΠΝ) Φώτη Ανδρικόπουλου 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Βολιώτη Υπολοχαγού (ΠΖ) Κων/νου Βακάλη 30 ετών.

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων.

Αβραμόπουλος για την τραγωδία στο Βόλο

Για πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην τραγωδία στον Βόλο που κόστισε τη ζωή σε δύο Επαγγελματίες Οπλίτες και έναν οπλίτη θητείας.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε από τη Βουλή ότι «Εγώ και το στράτευμα είμαστε συγκλονισμένοι, είναι πρωτοφανές» για να συμπληρώσει «Επεσαν στην ώρα του καθήκοντος γιατί και η άσκηση είναι καθήκον, όχι μόνο το καθήκον σε περίοδο πολέμου».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «θα σταθούμε όλοι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων» και πρόσθεσε ότι διερευνούνται τα αίτια του δυστυχήματος και θα δοθούν οι απαντήσεις.

Συλλυπητήριο μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας για τους τρεις αδικοχαμένους στρατιώτες

Τη βαθιά του οδύνη για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρεις στρατιώτες εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια.

Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος.»

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο»

Τα συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Περισσός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου