Στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-06, 10:58:58
Στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου

Ζήτησε ο επικεφαλής της «Επιλογή Ευθύνης», Πάνος Σκοτινιώτης

Συνάντηση με την Επιτροπή Αστέγων - Ανέργων του Δημοτικού Ξενώνα Αστέγων, αποτελούμενη από τους Τάκη Τριανταφυλλάκο, Αθανάσιο Τσέλιο και Σταυρούλα Πατσιαούρα, είχε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Πάνος Σκοτινιώτης, στο πλαίσιο των συναντήσεων της Επιτροπής με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τον κ. Σκοτινιώτη για τα αιτήματά τους και ζήτησαν να αποτελέσουν αυτά θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης».

Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του Δημοτικού Ξενώνα Αστέγων και στο προωθημένο δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου και ευρύτερα της πόλης μας και τόνισε την ανάγκη όχι μόνο να στηριχθούν από τη Δημοτική Αρχή οι υπάρχουσες δομές αλλά και να ενισχυθούν περαιτέρω, με δεδομένο ότι ο Βόλος είναι μια πόλη που κατεξοχήν έχει πληγεί από τη βαθιά οικονομική κρίση, με την ανεργία να έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, ενώ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αντιμετωπίζει το φάσμα της φτώχειας.

«Ακόμη κι αν η Ελλάδα εισέλθει σε περίοδο ανάκαμψης, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση στους πλέον αδύναμους θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γι’ αυτό και η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη πρέπει να εξακολουθήσουν να αποτελούν πρώτιστο μέλημα για τη Δημοτική Αρχή», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης. «Στο πλαίσιο αυτό», υπογράμμισε, «ο Δήμος θα πρέπει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά το νέο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» και γενικότερα όλους τους διαθέσιμους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και δημοτικούς πόρους, ώστε η στήριξη στους πλέον αδύναμους, για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη, πέραν της τροφής και της στέγασης, να συμπεριλαμβάνει και δράσεις επανένταξης. Σε μια τέτοια κατεύθυνση, η δημοτική μας παράταξη θα προσφέρει κάθε συνδρομή στη Δημοτική Αρχή».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=