ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη με εκμίσθωση χωραφιών σε Δήμο της Μαγνησίας

απάτη-με-εκμίσθωση-χωραφιών-σε-δήμο-τη-843431

70χρονος αγρότης ισχυρίζεται ότι υπέστη ζημία 150.000 ευρώ με πλαστά μισθωτήρια

Επέστρεψε από τη Σουηδία στον τόπο καταγωγής του σε περιφερειακό δήμο της Μαγνησίας για να κάνει τη συγκομιδή και διαπίστωσε ότι τα χωράφια του είναι νοικιασμένα σε άλλον και μάλιστα για δέκα χρόνια.

Περίεργη υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας απασχολεί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την Εισαγγελία Βόλου. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται υπάλληλος ΚΕΠ και πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου.

Η υπόθεση ήρθε σε γνώση της Εισαγγελίας μετά από μήνυση που κατέθεσε τον περασμένο Αύγουστο 70χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι να είναι ζημιωμένος με ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ.

Η συγκομιδή του αφορούσε σε φιστικιές σε πολλά χωράφια συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων.

Ο 70χρονος σημειώνει στη μήνυσή του ότι τα χωράφια του έχουν εκμισθωθεί με αλλοιωμένα συμφωνητικά τον Απρίλιο του 2019. Μάλιστα αυτό συνέβη σε χρόνο που εκείνος απουσίαζε καθώς βρισκόταν στη Σουηδία γεγονός που μπορεί να το αποδείξει με σειρά αποδεικτικών εγγράφων.

Ο μηνυτής απουσιάζει κάθε χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό και τον υπόλοιπο χρόνο μένει στον τόπο καταγωγής τους.

Διαπίστωσε την καταγγελλόμενη απάτη εκ των υστέρων, όταν επισκέφθηκε τα κτήματά του για τη συγκομιδή. Όπως ενημερώθηκε, είχε γίνει εκχώρηση των δικαιωμάτων του χωρίς ο ίδιος να έχει συναινέσει και παρά τη θέλησή του.

Ζήτησε τότε τα μισθωτήρια. Απευθύνθηκε στο ΚΕΠ και διαπίστωσε ότι αυτά ανέγραφαν χρόνο μίσθωσης δέκα χρόνων ενώ εκείνος τα είχε εκμισθώσει για έναν χρόνο.

Ο 70χρονος απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη καθώς η παραγωγή ήταν πολύ μεγάλη αξίας. Με μηνυτήρια αναφορά του υποστηρίζει ότι το γνήσιο της υπογραφής του θεωρήθηκε χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. Επισημαίνει ότι υπέστη οικονομική ζημία δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τα χωράφια του είναι έκτασης δεκάδων στρεμμάτων.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Στο πλαίσιό της θα ληφθούν καταθέσεις με διερευνώμενα αδικήματα την πλαστογραφία, την απάτη, τη συνέργεια σε απάτη και την παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα στη δικογραφία της υπόθεσης ζητήθηκε και θα επισυναφθεί πόρισμα γραφολογικής εξέτασης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου