ΤΟΠΙΚΑ

Τεστ Covid- 19 σε ιατρείο του Κέντρου Υγείας Βόλου

τεστ-covid-19-σε-ιατρείο-του-κέντρου-υγείας-β-843440

Λαμβάνονται δείγματα μόνο από όσους παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα

Τέσσερις μέρες λειτουργίας συμπλήρωσε το ιατρείο COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Βόλου (κτίριο πρώην ΙΚΑ και ΠΕΔΥ). Το ιατρείο λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου και η είσοδος για όσους παραπέμπονται να εξεταστούν για κορονοϊό γίνεται αποκλειστικά και αυστηρά μόνο από την οδό Παπαδιαμάντη (απέναντι από την είσοδο του ΟΣΕ), ώστε να περιοριστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Για όλα τα υπόλοιπα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Βόλου, αλλά και για τις επιτροπές υγείας στις οποίες προσέρχονται καθημερινά πολίτες για έγκριση αδειών, η είσοδος γίνεται από την οδό Θρακών και μόνο.

Στο ιατρείο COVID-19 του Κέντρου Υγείας Βόλου τεστ για κορονοϊό γίνονται μόνο σε άτομα που παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία, δηλαδή χαμηλό πυρετό ή κάποιο άλλο σύμπτωμα που δεν παραπέμπει, όμως, σε βαρύ περιστατικό.

Για την εξέταση προηγείται τηλεφωνικό ραντεβού στο 24210-25695 και αφού πρώτα γίνει ενημέρωση προγραμματίζεται το ραντεβού για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος.

Για τη διαχείριση κάθε περιστατικού τηρείται συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από το υπουργείο Υγείας. Στις «επάλξεις» για τη λειτουργία του έχουν τεθεί συνολικά τέσσερις γιατροί, ενώ εκ περιτροπής συνδράμουν οι 20 συνολικά νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Βόλου. Συνδρομή στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν και οι γιατροί των ΤΟΜΥ Βόλου και Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου.

Τα επιχρίσματα που λαμβάνονται αποστέλλονται για εργαστηριακό έλεγχο στο πιστοποιημένο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη μεταφορά των επιχρισμάτων από τον Βόλο στη Λάρισα. Τα αποτελέσματα εκδίδονται σε ένα 24ωρο, εκτός απροόπτου. Τις τρεις πρώτες μέρες λειτουργίας του ιατρείου COVID-19 ελήφθησαν συνολικά έξι επιχρίσματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου