Σενάριο πρόωρων εκλογών στο τραπέζι της Κουμουνδούρου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-26, 23:39:37
Σενάριο πρόωρων εκλογών στο τραπέζι της Κουμουνδούρου

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών που δείχνουν την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται κοντά στο 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου πραγματοποιείται κορυφαία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο των πρόωρων εκλογών με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη να προχωρούν σε αυτή την εισήγηση.  Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει δηλώσεις λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εφόσον αποδεχθεί αυτές τις εισηγήσεις δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασής του το ίδιο βράδυ. Όπως μάλιστα ανέφερε η Έλλη Στάη στο OPEN, το πιθανότερο σενάριο είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει πρόωρες κάλπες κατά τη δήλωσή του σήμερα το βράδυ. 

Λίγο αργότερα, τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο ρεπόρτερ του  ΟPEN Χρήστος Τσιγουρής, σημειώνοντας ότι το ασφαλέστερο σενάριο είναι εκείνο της πρόωρης κάλπης. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μιλώντας στο  ΟPEN, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για αποτέλεσμα χειρότερο από αυτό που περίμενε.

Σημειώνεται επίσης ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. 

“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο χρόνος μέχρι της εκλογές είναι αρκετός για να γίνει μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφειλει να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. 

[thetoc.gr]

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=