ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Θεσμική εκτροπή με Novartis, κυβερνά ο Πολάκης -Μαξίμου: Εχετε νεύρα

νδ-θεσμική-εκτροπή-με-novartis-κυβερνά-ο-πολά-670979

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Η αξιωματικής αντιπολίτευση κάνει λόγο για «παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου» και καταγγέλλει ότι δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση η καταγγελία περί θεσμικής εκτροπής που εξαπολύει κατά της κυβέρνησης η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Διερωτάται αν έχει κάποια απάντηση ο Πρωθυπουργός ή αν έχει «αναθέσει την διακυβέρνηση στον Πολάκη» όπως καταλήγει καυστικά η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.

Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;».

Νωρίτερα, το Μαξίμου είχε εγκαλέσει την ΝΔ για πολύ άγχος και πολλά νεύρα για την υπόθεση Novartis.

Μαξίμου για Novartis: Πολύ άγχος και νεύρα από Μητσοτάκη και ΝΔ

«Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης, όπως και η ΝΔ, σε σχέση με την υπόθεση Novartis», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο “Χριστοφοράκο” και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens», τονίζει εν συνεχεία το γραφείο του πρωθυπουργού, και προσθέτει: «Ίσως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί. Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

«Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης», επισημαίνει στη συνέχεια.

«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! », καταλήγει το σχόλιο του Μαξίμου.

Μητσοτάκης:

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του είχε κάνειι λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και για ευθεία απειλή της διάκρισης εξουσιών στη χώρα, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τόσο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά των δικαστών όσο και τους χειρισμούς για την υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη κάλεσε τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν.

Η δήλωση Μητσοτάκη

«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας. Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Καλώ τέλος όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου