ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Το πανεπιστημιακό άσυλο με την σημερινή του μορφή θα καταργηθεί

μητσοτάκης-το-πανεπιστημιακό-άσυλο-μ-729906

Το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή μορφή του θα καταργηθεί, ανέφερε κατά την διάρκεια ομιλίας για την Ανώτατη Παιδεία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλουμε πανεπιστήμια όπου φοιτητές και καθηγητές δεν θα φοβούνται. Θέλουμε πανεπιστήμια για τα οποία δεν θα ντρεπόμαστε. Εγγυώμαι ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα υπάρχει κανένας χώρος υπό κατάληψη. Οι συμμορίες που σήμερα τα λυμαίνονται θα εξοβελιστούν από αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ανέβασε και σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Εκπαίδευση είναι ο καθρέφτης προόδου μιας κοινωνίας και αποτελεί το μέτρο της κινητικότητας μιας κοινωνίας. Διασφαλίζει το δικαίωμα των πολλών να αποκτούν ευκαιρίες ευημερίας.

Όπως είπε: «Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ακαδημαϊκά ιδρύματα αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σύγχρονα και σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας. Να γίνουν δημιουργικές κυψέλες που θα εμβολιάζουν με γνώσεις και ήθος όλους τους πολίτες. Ακόμα και το πολιτικό μας προσωπικό. Δέσμευσή μου είναι να χτίσουμε μια κοινωνία όπου το δίκιο δεν θα το έχει αυτός που φωνάζει πιο δυνατά. Θα ακούγονται όλοι και θα προστατεύονται όλοι. Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς γνώση, ούτε γνώση χωρίς ελευθερία και ασφάλεια. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα που εμείς θα αποκαταστήσουμε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, οι «αλλαγές θα ψηφιστούν το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου