ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας η ΝΔ

συμφωνία-των-πρεσπών-δεν-θα-καταθέσει-647316

Τα δεδομένα στο ενδεχόμενο να κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση δείχνουν να αλλάζουν. Ο κ. Μητσοτάκης δέχεται διαρκώς εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες, με ασφαλείς πληροφορίες να αναφέρουν ότι η απόφαση που έχει ληφθεί, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι να μην προχωρήσει στη χρήση του κοινοβουλευτικού αυτού όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου του OPEN, το βασικό σκεπτικό που φαίνεται να υπάρχει πίσω από την απόφαση αυτή είναι τριπλό. Πρώτον, για να μην δοθεί η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να “καμουφλάρει” αυτό που η ΝΔ αποκαλεί “κυβέρνηση-κουρελού”. Δεύτερον, για να μην δοθεί άλλοθι στον κ. Καμμένο να “ξεπλύνει” τη στήριξη που έδωσε εδώ και τρία χρόνια στον Αλέξη Τσίπρα μέσω μιας υπερψήφισης της πρότασης δυσπιστίας. Τρίτον, προκειμένου να μην δοθεί άλλοθι ούτε στον επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Θεοδωράκη, να καταψηφίσει την κυβέρνηση και μετά να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο μιας ακόμη ανατροπής στο θέμα της πρότασης μομφής, ανάλογα πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση στη Βουλή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου