ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

«Οπου κοιτάζω να κοιτάζεις, όλη η Ελλάδα…» ας μην το συνεχίσουμε γιατί θα μας πουν ότι κάνουμε μαύρη προπαγάνδα. Σαν εκείνους που παρουσιάζουν πρώτη μούρη εμπρηστή τον Ιρακινό που ήθελε να αυτοπυρποληθεί ή τον Αλβανό που ήθελε να εκδικηθεί τη δολοφονία του αδελφού του.

Μία με την απογραφή, δυο με την ασύμμετρη απειλή, τρεις με την ανυπαρξία συντονισμού στις φωτιές, τέσσερις με την ακύρωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, το κερδίζουμε σε σταθερή βάση το 15λεπτο δημοσιότητας στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι περισσότεροι έμειναν στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και στις χθεσινές δημοσκοπήσεις. Οτι και τα δύο κόμματα πέφτουν αθροιστικά για πρώτη φορά κάτω ακόμη και από το 60%, από λίγους επισημάνθηκε.

Δεν αμφισβητείται πλέον η πεντακομματική σύνθεση της Βουλής, αλλά η ύπαρξη αυτοδυναμίας της επόμενης κυβέρνησης! Καιρός για συνεργασίες;

Οπως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός πως ό,τι χάνει η ΝΔ δεν μπορεί να το εισπράξει, παρά σε μικρό ποσοστό, το ΠΑΣΟΚ.

Συνήθως λέμε «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Τι γίνεται αν το «λάθος» υπάρχει πριν καν την προσέλευση; Δεν βαριέσαι, ξένα λεφτά είναι αυτά που μοιράζονται στους πυροπαθείς… Εκατομμύρια με επίδοση υπεύθυνης δήλωσης για την αλήθεια των δηλουμένων.

Πάντως το ’χει το δίκιο του Παπατόλιας. Οταν ζητούσε τα ίδια πράγματα για τους πυροπαθείς του Πηλίου, μόνο ευφάνταστο δεν τον είπαν, επειδή «ήθελε το ακατόρθωτο». Τώρα, όλα έγιναν απλά, άμεσα, αυτονόητα και εύκολα. Εκλογές γαρ…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου