ΤΟΠΙΚΑ

Να ανασταλεί η υλοτόμηση στο Πήλιο

να-ανασταλεί-η-υλοτόμηση-στο-πήλιο-851206

Ο Δήμαρχος Σηπιάδος κ. Σταμ. Βακούλας με έγγραφό του προς τη Δ/νση Δασών Μαγνησίας και κοινοποίηση το Δασαρχείο Βόλου, το Νομάρχη Μαγνησίας και τους βουλευτές Μαγνησίας ζητά να ανασταλεί η υλοτόμηση στα δάση του Πηλίου προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από τη χρήση αλυσοπρίονου.
Ειδικότερα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Σηπιάδος υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
«Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της τρέχουσας θερινής περιόδου και του υψηλού κινδύνου που αντιμετωπίζουμε από τις δασικές πυρκαγιές ένα στοιχείο που επιπλέον επιβαρύνει την κατάσταση είναι η παρουσία συνεργείων υλοτόμησης στα δάση της περιοχής μας.
Τα συγκεκριμένα συνεργεία που ενεργούν υλοτόμηση για εμπορεύσιμη ξυλεία αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς μέσα από τη χρήση αλυσοπρίονου, με πιθανή διάδοση από σπινθήρα, όπως επίσης από την παραμονή τους σε καταυλισμούς κοντά στο σημείο εργασίας τους, όπου χρησιμοποιούν φωτιά για τις οικιακές τους ανάγκες.
Κατόπιν αυτών είναι επιτακτική η ανάγκη να αναστείλετε όλες τις άδειες υλοτομίας που έχουν χορηγηθεί για εμπορεύσιμο σκοπό μέχρι τέλους της περιόδου που ενυπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς και να ακολουθηθεί στο μέλλον η ίδια τακτική που θα μειώνει τους πιθανούς κινδύνους.
Η κοπή καυσοξύλων μικρής κλίμακας για οικιακή χρήση για τη θερινή περίοδο μπορεί να ασκείται με επιτήρηση από την υπηρεσία και κατόπιν ενημέρωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Η οδοσήμανση για Νότιο Πήλιο
Εξάλλου με επιστολή του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Δ/νση Ελέγχου Συντήρησης Έργων) ο Δήμαρχος Σηπιάδος κ. Σταμ. Βακούλας επισημαίνει ότι «στη διασταύρωση του Δέλτα Νεοχωρίου, υπήρχε μια πινακίδα οδοσήμανσης που παρείχε πληροφόρηση για το Νότιο Πήλιο και η οποία κατέπεσε στην πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.
Ενόψει της τοποθέτησης νέας πινακίδας, προσθέτει ο κ. Βακούλας, και επειδή στην προηγούμενη αναφέρονταν μόνο οι δυο προορισμοί του Δήμου Σηπιάδος και απουσίαζε η Μηλίνα που είναι κατ΄ εξοχήν τουριστικός προορισμός, παρακαλούμε στη νέα όταν θα τοποθετηθεί να αναφέρονται και οι τρεις προορισμοί του Δήμου Σηπιάδος: Λαύκος, Μηλίνα και Προμύρι, που είναι έδρες Δημοτικών Διαμερισμάτων και πρώην Κοινότητες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου