ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Οχι στους εμπρηστές της πολιτικής

γ-σούρλας-οχι-στους-εμπρηστές-της-πολι-851206

Δεν υπάρχει νοήμων Έλληνας, από τον απλό πολίτη ως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που να μην πιστεύει ότι οι πυρκαγιές δεν ένα τυχαίο γεγονός. Διάφορες εκτιμήσεις γίνονται για το ποιοι είναι οι εγκληματίες και τι επιδιώκουν. Η άποψη ότι θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή είναι η επικρατέστερη. Το γεγονός όμως ότι στις επιδιώξεις αυτές αδιαφορούν αν με τις πράξεις τους δολοφονούν την Ελλάδα, πρέπει να μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους και προσεκτικούς. Το γεγονός ότι όλα αυτά διαδραματίζονται κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία.
Βρισκόμαστε λοιπόν έτσι ή αλλιώς μπροστά σε αδίστακτους δολοφόνους που θέλουν να πλήξουν την Ελλάδα και να προκαλέσουν κατάρρευση ή έστω ρωγμές στο πολιτικό μας σύστημα. Απέναντι σ΄ αυτούς πρέπει να σταθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις με αίσθημα ευθύνης. Πρέπει να κυριαρχήσει το εθνικό συμφέρον. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά ακόμη και για αυτήν καθαυτή την εκλογική νίκη να μην θυσιαστούν τα Εθνικά μας συμφέροντα.
Δυστυχώς όμως διαφαίνεται ότι δεν κυριαρχεί η λογική και υπάρχει φόβος να κάνουν την εμφάνισή τους όχι μόνο οι εμπρηστές των δασών αλλά και οι εμπρηστές της πολιτικής που αναζωπυρώνουν την μικροπολιτική τους πάνω στις στάχτες. Γιατί αν επικρατήσει η αντίληψη ότι θα επιτευχθεί η επικράτηση ανεξαρτήτως αρχών και κανόνων της δημοκρατίας δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι.
Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κώστας Καραμανλής ο πολιτικός της Εθνικής συνεννόησης και κοινωνικής αλληλεγγύης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένουμε και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην δώσει οξυγόνο στην οξύτητα και την μισαλλοδοξία και να μην εκμεταλλευτεί τη Εθνική τραγωδία.
Εμείς στην Μαγνησία που έχουμε ζήσει τον πόνο των συμπολιτών μας, που είδαμε να πληγώνεται η περιοχή μας, ας σταθούμε νηφάλιοι απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν να πλήξουν την χώρα και επιδιώκουν την διάλυση της πατρίδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου