ΤΟΠΙΚΑ

880 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου

880-παιδιά-στους-παιδικούς-σταθμούς-του-851206

Ανοιξαν προχθές τις πύλες τους οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου για να υποδεχθούν εκατοντάδες λιλιπούτειους μαθητές. Για τον λόγο αυτό, η εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως “περίοδος προσαρμογής” για τα “πρωτάκια”, καθώς ο κύκλος των εκπαιδευτικών δράσεων της φετινής χρονιάς, αναμένεται να ανοίξει ουσιαστικά, την επόμενη εβδομάδα. Τα 880 παιδιά, ηλικίας από 10 μηνών έως 6 ετών, που πλαισιώνουν τις δράσεις του ΟΚΕΠ Δήμου Βόλου, ανοίγουν το πρώτο σημαντικό κεφάλαιο δημιουργικής δράσης στην ζωή τους. Στους έντεκα, συνολικά, παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, δίδεται προτεραιότητα στις εργαζόμενες μητέρες, εν αντιθέσει προς τον Σταθμό που λειτουργεί στην περιοχή Νεαπόλεως, όπου “δίδεται προτεραιότητα στις άνεργες μητέρες, οι οποίες έχουν κάρτα ανεργίας, ώστε να αναζητήσουν εργασία” αναφέρει η διευθύντρια του Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου, Νικολέττα Μπέντα. “Πρόκειται, εξηγεί, για μια δομή που χρηματοδοτείται από το Γ’ ΚΠΣ, με στόχο να προσφερθούν δημιουργικές δράσεις στα παιδιά άνεργων γυναικών, ώστε να διευκολυνθούν στο πεδίο της αναζήτησης εργασίας”.
Οπως επισημαίνει επίσης η κ. Μπέντα “παράλληλα με τις προαναφερθείσες δράσεις, λειτουργεί τμήμα απογευματινής απασχόλησης σε κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Σολωμού, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών”. Σαράντα πέντε, συνολικά παιδιά, συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δομή και πέραν της μελέτης των σχολικών μαθημάτων, τους δίνεται η δυνατότητα να μυηθούν στην γνώση μέσω της δανειστικής βιβλιοθήκης που διαθέτει ο χώρος, αλλά και να αναπτύξουν δράσεις δημιουργικές, στο πλαίσιο των ομάδων εργασίας που λειτουργούν. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Η/Υ, αλλά και να μετάσχουν στα τμήματα μουσικής προπαιδείας , γυμναστικής, ρυθμικής ελληνικών χορών, πυρογραφίας, κεραμικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, βιώνοντας παράλληλα την σημασία των επισκέψεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Στην παρούσα φάση, το κτίριο, που ανήκε παλαιότερα στα ΚΕΦΟ, δεν προσφέρεται για την “φιλοξενία” περισσότερων παιδιών αλλά στις προθέσεις του Δήμου Βόλου είναι η ανακατασκευή του, ούτως ώστε να αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις στο μέλλον, με αποδέκτες ακόμη περισσότερα παιδιά. Σε όλα τα προαναφερθέντα, πρέπει να προστεθεί, τέλος, το απογευματινό τμήμα που λειτουργεί σε κτίριο της οδού Αιολίδος 7, που λειτουργεί από τις 3 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 6 ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου