ΤΟΠΙΚΟ

Στα «χαρακώματα» ΕΠΣΘ και ΕΠΟ

στα-χαρακώματα-επσθ-και-επο-479216

Σήμερα συζητείται τελικά η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο

Στα χαρακώματα παραμένουν ΕΠΣΘ και ΕΠΟ περιμένοντας την εκδίκαση της προσφυγής της τοπικής μας Ενωσης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητείται η έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και ο διορισμός προσωρινής διοίκησης για 16 λόγους, αφού χθες δόθηκε αναβολή μιας μέρας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται να εκδώσει προσωρινή διαταγή, που θα ικανοποιεί τα αιτήματα της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ η κύρια υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στις 18 Νοεμβρίου.

Στην ΕΠΣΘ, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από την ΕΠΟ προς άλλες Ενώσεις να παραστούν υπέρ της με την απειλή περιθωριοποίησης και ενώ έχει υπάρξει απόφαση που ελήφθη σε χρόνο ρεκόρ από τη μετονομασθείσα «επιτροπή εκτάκτων θεμάτων» η οποία αποτελεί συνέχεια της «εκτελεστικής επιτροπής» για αναστολή μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας επειδή προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, έχουν κι αλλά κρυφά χαρτιά και χθες υπήρξε και νέα προσφυγή στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ κατά αυτής της απόφασης, η οποία ανέστειλε την ιδιότητα μέλους της τοπικής Ενωσης. Από την άλλη, η ΕΠΟ ζήτησε στήριξη και από ομάδες αλλά και αναβολή της συζήτησης!

Η ΕΠΣΘ ως γνωστόν ζητά την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. και το διορισμό προσωρινής διοίκησης για λόγους μεταξύ των οποίων η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο πλαίσιο της οποίας κατηγορούνται μέλη του Δ.Σ., διευθυντικά στελέχη, μέλη πειθαρχικών επιτροπών και διαιτητές, τελικά σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα συζητηθεί η προσφυγή της έπειτα από το χθεσινό αίτημα αναβολής που κατατέθηκε από την ΕΠΟ και έγινε αποδεκτό.

Υπέρ της ΕΠΟ έπειτα από την κινητοποίηση που έγινε, παρενέβησαν 37 από τις 55 Ενώσεις ενώ οι υπόλοιπες αρνήθηκαν αν και σήμερα λόγω πιέσεων φημολογείται ότι μπορεί να είναι περισσότερες. Επίσης υπέρ της ομοσπονδίας προσέφυγαν οι ΟΣΦΠ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αρνήθηκαν να παρέμβουν παρότι προσκλήθηκαν από την ΕΠΟ, ενώ επίσης και από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ι. Αγγελίδης.

Με την έναρξη της διαδικασίας χθες στο Ειρηνοδικείο οι τρεις ΠΑΕ, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των 37 Ενώσεων και η ίδια η ΕΠΟ ζήτησαν την ολιγοήμερη αναβολή της διαδικασίας. Οι δικηγόροι των ΠΑΕ επειδή όπως είπαν δεν είχαν διαβάσει την δικογραφία και η πλευρά της ΕΠΟ επειδή ήθελε να φέρει από την επαρχία μάρτυρα που καθυστέρησε να έρθει.

Ανθρωποι της ΕΠΟ υποστήριζαν ότι θα έχουν στα χέρια τους και νέες εξουσιοδοτήσεις από περίπου τέσσερις με πέντε Ενώσεις όπως της Φλώρινας, της Μεσσηνίας και πιθανόν της Καρδίτσας, τις οποίες θα παρουσιάσουν στο δικαστήριο σήμερα Τρίτη.

Οι Ενώσεις που προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ

Αθηνών (ο πρόεδρός της είναι Γ’ αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΕΠΟ), Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ και αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης»), Βοιωτίας (ο πρόεδρός της είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ), Γρεβενών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου, Εβρου (ο πρόεδρος της είναι ταμίας της ΕΠΟ και μέλος του ΔΣ), Εύβοιας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα), Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ), Ηπείρου, Θράκης (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ), Θεσπρωτίας, Κέρκυρας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ), Καβάλας, Κεφαλονιάς (ο πρόεδρός της είναι β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ), Κορίνθου, Λακωνίας, Λέσβου (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ), Πιερίας, Πέλλας, Πρέβεζας – Λευκάδας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων (πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ), Χίου, Σάλας.

Οι Ενώσεις που δεν προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ

Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Ηλείας, Ξάνθης, Μακεδονίας, Καστοριάς (έχει διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο), Κοζάνης, Λάρισας, Θεσσαλίας (είναι η αιτούσα Ένωση), Καρδίτσας, Κυκλάδων, Σάμου, Αχαΐας, Μεσσηνίας (είναι η Ένωση του Αρ. Σταθόπουλου που παραιτήθηκε από την προεδρία και από μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ πριν λίγες ημέρες λόγω των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης»), Ηρακλείου, Λασιθίου, Φλώρινας, Super League (προφανώς επειδή δεν έκανε ΔΣ), Football League.

Ειπε όχι ο Παναγόπουλος

Ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Γ. Παναγόπουλος, δεν συναίνεσε στο αίτημα αναβολής, λέγοντας ότι ακολουθείται συντονισμένη παρελκυστική τακτική με σκοπό την κωλυσιεργία, ότι οι Ενωσεις δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς για να προσφύγουν υπέρ της ΕΠΟ, ενώ τόνισε ότι η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει ήδη προσφύγει στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ κατά την απόφασης της επιτροπής εκτάκτων θεμάτων η οποία ανέστειλε την ιδιότητα μέλους. Το δικαστήριο έκανε τελικά δεκτό το αίτημα της ΕΠΟ για αναβολή 24 ωρών και η υπόθεση θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη το μεσημέρι.

«Υπάρχουν πιέσεις και εκβιασμοί στις ΕΠΣ»

Αναφορικά με το αίτημα αναβολής, ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Γιώργος Παναγόπουλος, ζήτησε να απορριφθεί, σχολιάζοντας και καταγγέλλοντας:

«Το αίτημα είναι παρελκυστικό. Οι αιτούντες δεν έχουν έννομο συμφέρον. Είναι μια συντονισμένη ενέργεια για να δημιουργηθούν de facto καταστάσεις σε βάρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Υπάρχουν συνεχείς πιέσεις και εκβιασμοί στις Ενώσεις. Αν δώσετε αναβολή η Ενωσή μας καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Διαλυόμαστε με μια παράνομη απόφαση που έλαβε η ΕΠΟ και μας απέβαλε. Μας απέβαλαν άνθρωποι κατηγορούμενοι στον ανακριτή κ. Ανδρεάδη».

Επιπλέον η ΕΠΣΘ περιμένει να οριστεί και συζήτηση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την απόφαση της επιτροπής εκτάκτων θεμάτων να της επιβάλλει ποινή ποντάροντας στο ότι το ίδιο όργανο της Ομοσπονδίας είχε αποφασίσει εντός του έτους πως είναι αναρμόδιο (σε αίτηση του δικηγόρου Γ. Παναγόπουλου περί έκπτωσης του ΔΣ της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης ) και κατέληγε στο ότι το αίτημα διορισμού προσωρινής διοίκησης «ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία και αρμοδιότητα του ειρηνοδίκη και σε καμιά περίπτωση στη δικαιοδοσία του ΤΔΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου