ΤΟΠΙΚΟ

Προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ ζητά η ΕΠΣ Θεσσαλίας

προσωρινή-διοίκηση-στην-επο-ζητά-η-επσ-519715

Οι δικαστικές κινήσεις ανατροπής της νυν διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προχωρούν πλέον πολύ γρήγορα, καθώς τις προσεχείς ημέρες κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αίτημα έκπτωσης του Δ.Σ. και ορισμού νέου, προσωρινού, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Ανοιξε το δρόμο των προσφυγών στο Ειρηνοδικείο η ΕΠΣ Θεσσαλίας για την έκπτωση των μελών της ΕΠΟ. Οπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ενωσης, Τάσος Μπατζιάκας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «αποφασίσαμε να υποβάλλουμε αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ». Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στο ΔΣ της ΕΠΣΘ με 10-0 το βράδυ της Τρίτης (13/5), ενώ απουσίαζε ο Αντώνης Ακτσιαλής, και θα κατατεθεί αίτηση έκπτωσης του ΔΣ της ΕΠΟ, επειδή μέλη της ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης». Δίπλα στην ΕΠΣΘ αναμένεται να συνταχθούν οι ΕΠΣ Σάμου, Κιλκίς, Μακεδονίας, ίσως και μερικές ακόμη.

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δήλωσε αναρμόδιο και οι Ενώσεις μπορούν πλέον να προσφεύγουν στο Ειρηνοδικείο για την έκπτωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η υπόθεση θα ανατεθεί στο δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και γνώστη των ποδοσφαιρικών θεμάτων, Πέτρο Καϊμακάμη, ενώ ήδη αναζητούνται πρόσωπα από το χώρο του αθλήματος με γνώσεις και έξωθεν καλή μαρτυρία προκειμένου να προταθούν για το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η αίτηση έκπτωσης των μελών του νυν Δ.Σ. θα στηριχθεί στην πρόσφατη «απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο» του Γιάννη Κομπότη (στη λογική ότι άπαξ και ένα μέλος του ΔΣ εκπίπτει, τότε όλοι εκπίπτουν) με απαρίθμηση των κακουργηματικών διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κινήσεις Μητρόπουλου, διάψευση Μελισσανίδη

Οσον αφορά την προσωρινή νέα διοίκηση, τις κινήσεις επιβεβαίωσε σε δήλωσή του και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος προωθεί τέτοιο σχέδιο. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ως φίλαθλος αλλά και ως άτομο που έχει ζήσει από κοντά τις καταστάσεις στην πρώην Super League (ΕΠΑΕ) και στην ΕΠΟ, είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που επιθυμώ να δοθεί ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση, ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό τοπίο του ποδοσφαίρου. Για τον σκοπό αυτόν, χρειάζεται η επιστράτευση ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα και που δεν αμφισβητούνται οι προθέσεις τους για «καθαρό» ποδόσφαιρο».

Αντιθέτως, τη συμπόρευσή του με τον κ. Μητρόπουλο (όχι όμως και τον τελικό σκοπό για ανατροπή της νυν κατάστασης μέσα από άλλες πρωτοβουλίες του) διέψευσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να συμπλεύσει με το συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο τους χωρίζουν (σε ποδοσφαιρικό επίπεδο) εδώ και σχεδόν 20 χρόνια πάρα πολλά πράγματα. Ο Μελισσανίδης παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός έως αρνητικός με τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ και επιθυμεί να υπάρξει αλλαγή σελίδας στην ομοσπονδία και κατά συνέπεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο» είναι η μόνιμη επωδός του Μελισσανίδη σε αναφορές που κάνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου