ΤΟΠΙΚΟ

Διέγραψε την ΕΠΣΘ η ΕΠΟ

διέγραψε-την-επσθ-η-επο-488629

Η Ενωση της Μαγνησίας συνεχίζει το δικαστικό της αγώνα, περιμένοντας τη Δευτέρα – Στάση αναμονής από τα τοπικά σωματεία

Σε χρόνο άψε – σβήσε συνεδρίασε χθες Τετάρτη η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφασίζοντας να διαγράψει από μέλος της την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, μετά και το αίτημα της τελευταίας την περασμένη Τρίτη στο Ειρηνοδικείο για έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο θα εξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Ετσι, ο πόλεμος που κήρυξε η ΕΠΣΘ ξέσπασε με την ΕΠΟ να ανακοινώνει χθες τη διαγραφή της Ενώσεως από τη Μαγνησία και λίγες μόλις ώρες αργότερα, μετά την προσφυγή της πρώτης στο Ειρηνοδικείο, με την οποία ζητεί την έκπτωση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της μάλιστα κάνει γνωστό πως για το παραπάνω ζήτημα έχουν ενημερωθεί και οι ελληνικοί σύλλογοι, που θα παίξουν την ερχόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά «…στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ» και κατά την ομοσπονδία θα υπάρξει… έξοδος των ελληνικών συλλόγων από Champions League και Europa League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα».

Δευτέρα η εκδίκαση

Tο αίτημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας για έκπτωση της νυν διοίκησης της ΕΠΟ θα συζητηθεί άμεσα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα, αφού ο νομικός της κ. Γιώργος Παναγόπουλος, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξασφάλισε δικάσιμο την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιουνίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία λοιπόν θα εκδικαστούν από το Ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί και θα ζητηθεί προσωρινή διαταγή σχηματισμού νέας διοίκησης.

Μπατζιάκας: «Θα συνεχιστεί η μάχη…»

Από τη μεριά της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας τονίζεται πως η μάχη θα συνεχιστεί και θα αφορά όλα τα επίπεδα. «Προχωράμε κανονικά μέχρι τη Δευτέρα. Στόχος μας είναι το καλό του ποδοσφαίρου. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης», ήταν το σχόλιο του προέδρου της, Αναστάσιου Μπατζιάκα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και νέα δικαστική κίνηση της Ενωσης μέσα στις επόμενες ημέρες, θέλοντας να προσβάλει τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ.

«Περιμένουμε τις εξελίξεις»

Νίκη Βόλου, Πύρασος και Ρήγας Φεραίος θα αγωνιστούν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τους παράγοντες των ομάδων της Μαγνησίας να βρίσκονται σε στάση αναμονής. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί, η απόφαση της ΕΠΟ θα σήμαινε την αποβολή των ομάδων από το πρωτάθλημα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοίκησης του Πυράσου, ο οποίος θα συμμετέχει και τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον κ. Θεόδωρο Στάμο να αναφέρει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ή να πούμε κάτι μέχρι στιγμής. Εμείς προς το παρόν βρισκόμαστε σε στάση αναμονής μέχρι τη Δευτέρα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και από εκεί και πέρα θα πράξουμε ανάλογα. Ας ελπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα – θέματα να ξεπεραστούν και να μην την πληρώσουν στο τέλος τα σωματεία».

Από πλευράς της Νίκης Βόλου τονίζεται: «Από την αρχή παρακολουθούμε την υπόθεση και περιμένουμε την εκδίκαση ή όχι την ερχόμενη Δευτέρα. Εάν και εφόσον χρειαστεί τότε θα τοποθετηθούμε ανάλογα».

Τέλος, αναφορικά με την ομάδα του Ρήγα Φεραίου, επίσημη τοποθέτηση δεν υπήρχε μιας και ο σύλλογος του Βελεστίνου έχει παραμείνει ουσιαστικά ακέφαλος διοικητικά μετά την παραίτηση του Δ.Σ. την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ενώ σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία εκ νέου υποψηφιότητα κάτι που αναμένεται να γίνει έστω το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας. Οπως ανέφεραν μάλιστα κύκλοι του συλλόγου: «Θα μας προλάβουν οι εξελίξεις, αφού για την ερχόμενη Δευτέρα στις 9μ.μ. έχουμε προγραμματίσει τη νέα Γενική Συνέλευση του συλλόγου».

Δεν επηρεάζει τον Ολυμπιακό Βόλου

Η απόφαση της ΕΠΟ θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά τα μέλη – συλλόγους της ΕΠΣΘ, όμως με τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής και της Α’ και Β’ Κατηγορίας να έχουν ολοκληρωθεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Από κει και πέρα ωστόσο στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις συνεχίζει κανονικά ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος αγωνίστηκε χθες απέναντι στην ΑΕΛ. Στην ουσία οι ερυθρόλευκοι δεν επηρεάζονται από την απόφαση της ΕΠΟ, μιας και επί της ουσίας ανήκουν στην Ενωση της Football League. Ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει μεν θεωρητικά στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά από τη στιγμή που βρίσκονται σε επαγγελματική κατηγορία, η οικεία τους Ενωση είναι αυτή της Football League (Β’ Εθνικής).

Οι 16 λόγοι

Στην αίτηση που κατέθεσε η ΕΠΣΘ την περασμένη Τρίτη, υπάρχουν 16 λόγοι για την έκπτωση της Ομοσπονδίας. Αυτοί είναι:

1. Ασκηση ποινικών διώξεων κατά μελών Δ.Σ. και στελεχών ΕΠΟ.

α. Υπόθεση στημένων αγώνων (2008, 2011), β. Υπόθεση πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, γ. Υπόθεση «στημένων πινάκων διαιτησίας» ? «εγκληματική οργάνωση», δ. Υπόθεση «κάρτα υγείας», ε. Υπόθεση ψευδορκίας στη δίκη για τους στημένους αγώνες

2. Ελλειψη νομιμότητας ισχύοντος καταστατικού.

3. Ελλειψη νομιμότητας ισχυόντων κανονισμών.

4. Ελλειψη νομιμότητας διαιτητικών και δικαιοδοτικών οργάνων.

5. Ελλειψη συνταγματικότητας στη ρήτρα απαγόρευσης προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

6. «Contra Legem» θεσμοθέτηση και λειτουργία ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

7. Εκκρεμής αίτηση άρσης της αθλητικής αναγνώρισης της ΕΠΟ.

8. Παράνομη μη εφαρμογή απόφασης της ΕΕΑ για τη νομιμότητα των αποφάσεων των επιτροπών.

9. Παράνομη μη εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου περί στελέχωσης των οργάνων με εν ενεργεία δικαστές – εισαγγελείς.

10. Σκάνδαλο απαλλαγής ΠΑΕ Βέροιας μέσω διάταξης ΚΑΠ «made in greece».

11. Παράνομη μη τήρηση συντάγματος, νόμων, καταστατικού – κανονισμών ΕΠΟ και καταστατικού-κανονισμών FIFA.

12. Σκάνδαλο πλαστής φορολογικής ενημερότητας για είσπραξη επιχορήγησης από τη ΓΓΑ.

13. Αρνηση εφαρμογής δικαστικής απόφασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

14. Μη τήρηση του κώδικα δεοντολογίας της FIFA.

15. Ηθικό σκάνδαλο αναπληρωτή προέδρου ΚΕΔ.

16. Επιθέσεις μπράβων α λα καμόρα.

Τα υποψήφια μέλη της προσωρινής διοίκησης

Δεκαπέντε παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αρη, Ηρακλή, Πανιώνιο, Πανσερραϊκό, Καλαμάτα, όχι όμως από τον Ολυμπιακό, και μόλις ένας πρόεδρος ΕΠΣ, ο Τάσος Μπατζάκας, είναι στους «21» που προτείνονται για προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά η λίστα:

Γιώργος Λυσσαρίδης, πρώην γγΑ και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ

Αριστείδης Καμάρας, δικηγόρος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού, πρόεδρος ΑΣ Απόλλωνα Σμ.

Στέλιος Σφακιανάκης, πρώην γγΑ, πρώην πρόεδρος ΕΠΑΕ, πρώην αντιπρόεδρος Football League

Μπάμπης Παυλόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας ΕΠΑΕ

Τάσος Μπατζιάκας, πρόεδρος ΕΠΣ Θεσσαλίας

Γιώργος Φασόλης, παλιός διεθνής διαιτητής

Τάκης Καραγκιοζόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΑΕΚ

Τάκης Οικονομόπουλος, παλαίμαχος τερματοφύλακας Παναθηναϊκού

Λάκης Νικολάου, ιατρός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ

Φραγκίσκος Σούρπης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού

Γιώργος Κούδας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ

Κώστας Αϊδινίου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηρακλή

Γιάννης Βένος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αρη

Γιώργος Δέδες, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πανιωνίου, ΑΕΚ

Κούλης Αποστολίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ

Ντίνος Κούης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αρη

Θωμάς Μαύρος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΑΕΚ

Βασίλης Μπλέτσας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Καλαμάτας

Σπύρος Σταυλάς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού

Στάθης Χάιτας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πανιώνιου

Βασίλης Τσιόδρας, πρώην παράγοντας ΕΠΣ Εβρου

Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας συνήλθε έκτακτα την περασμένη Τρίτη 2/6/2015 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο κ. Ακτσιαλής) τα παρακάτω:

«Στηρίζει τον Πρόεδρο της ΕΠΣΘ κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα διοικητικά και τυπικά για τις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένεια του από αγνώστους που έχουν στόχο την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες του ΔΣ της ΕΠΣΘ για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Καταδικάζει κάθε είδους ενέργειες απ’ όπου και αν προέρχονται, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης των Μελών του ΔΣ ώστε να απεμπλακούν από την διαδικασία της έκπτωσης των Μελών της Διοίκησης της ΕΠΟ, η οποία έχει την πλήρη ευθύνη για την απαξίωση και την διάλυση του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου