ΣΤΙΒΟΣ

Στα δύσκολα Ξηροφώτου και Μπαρμπούλης

στα-δύσκολα-ξηροφώτου-και-μπαρμπούλη-21329

Οι δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα συμμετάσχουν στον Olympus Mythical Trail

Μόλις εννέα ημέρες απομένουν για την επανέναρξη των ultra αγώνων βουνού και το ξεκίνημα θα γίνει με εντυπωσιακό τρόπο για δύο trail runners του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, καθώς θα τρέξουν σε αγώνα απόστασης 102 χιλιομέτρων, με μέγιστο όριο τερματισμού τις 30 ώρες, ουσιαστικά συνεχούς πορείας.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 3 προς το Σάββατο 4 Ιουλίου θα δοθεί η εκκίνηση του Olympus Mythical Trail. Η συνολική υψομετρική ανάβαση είναι 6.840 μέτρα, ενώ ο μέγιστος αριθμός αγωνιζόμενων αθλητών ορίστηκε στους 200. Προσαρμοσμένος στους κανόνες για τον covid – 19 ο αγώνας θα έχει τις κατάλληλες τροποποιήσεις, για παράδειγμα η εκκίνηση θα γίνει τμηματικά ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός, με έναν αθλητή ανά 10 δευτερόλεπτα και διάλειμμα ενός λεπτού ανά εκκινήσεις 6 δρομέων.

Ο Απόστολος Μπαρμπούλης και η Μάρθα Ξηροφώτου θα λάβουν μέρος στη μεγάλη δοκιμασία και αυτές τις ημέρες βρέθηκαν στο αποκορύφωμα της προετοιμασίας τους που διήρκεσε μήνες, ενώ προσαρμόστηκε και στους περιορισμούς που ορίζονται από την Πολιτεία για τον covid – 19.

Γεύση Ολύμπου πήραν το Σάββατο και δύο άλλοι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης και η Μαρία Μακροθανάση. Προπονήθηκαν στη διαδρομή Γκορτσιά – Πετρόστρουγκα – Καταφύγιο Αποστολίδης- Προφήτης Ηλίας. Μια απαιτητική αλλά υπέροχη πορεία 24 χιλιομέτρων όπου συνάντησαν και χιόνια, όπως και τον πρωταθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο που επίσης προπονούταν στο βουνό των θεών.

Συνέχεια στο Παναγιώτικο

Τα βουνά προσφέρονται εκτός από το τρέξιμο και για πεζοπορίες. Τα μέλη του ΣΔΥΒ συνεχίζουν να διοργανώνουν πορείες και το πρωί της Κυριακής σειρά πήρε η διαδρομή στο φράγμα Παναγιώτικο. Ηταν μία ακόμη εντυπωσιακή και πανέμορφη πεζοπορία, αυτή τη φορά αρκετά ευκολότερη από τις προηγούμενες. Μετά το τέλος της δράσης, ακολούθησε το αναμενόμενο μπάνιο στη θάλασσα του Πηλίου. Εξάλλου, στην πεζοπορία στο όρος Δίρφυ στην Εύβοια, που διοργάνωσε ο ΑΚΟ Λιβαδειάς, πήρε μέρος η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελλη Τασιά την ίδια ημέρα.

Σάββατο στις Μηλιές

Το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιουνίου το πρωί θα γίνει νέα εξαιρετική και ιδιαίτερα πανέμορφη πεζοπορία. Θα ξεκινήσει από τα Καλά Νερά, θα κατευθυνθεί στις Μηλιές, θα διασχίσει τις γραμμές του Μουτζούρη, όπου όλοι ελπίζουν να συναντήσουν το τρενάκι του Πηλίου. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από την περίφημη γέφυρα Ντε Κίρικο και θα επιστρέψουν κυκλικά από άλλη διαδρομή στα Καλά Νερά όπου θα μπορούν να κάνουν μπάνιο. Η σημαντικότερη και πιο συγκινητική στιγμή της πορείας θα είναι στις Μηλιές όπου όλοι θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Δημήτρη Κοντογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουλίου 2017 κάνοντας αυτό που αγαπούσε, όταν πραγματοποιούσε πορεία στο χωριό του στις Μηλιές. Την επόμενη βδομάδα θα συμπληρωθούν 3 χρόνια από τον άδικο χαμό του.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της πορείας σε χαλαρό ρυθμό θα είναι περίπου 5 ώρες και το στάδιο της διαδρομής δεν χαρακτηρίζεται δύσκολο.

Η αναχώρηση από τον Βόλο θα γίνει στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου έξω από την Περιφερειακή Ενότητα (Ιωλκού με Αναλήψεως).

Οσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η συνάντηση για την εκκίνηση της πεζοπορίας θα είναι στις 9.00 στον δρόμο μετά τα Καλά Νερά, στο πάρκινγκ στην ταμπέλα Αργυραίικα.

Καθώς αυτή τη βδομάδα η βασική πεζοπορία θα γίνει Σάββατο, προγραμματίστηκε και για την Κυριακή 28 Ιουνίου το απόγευμα μικρή πορεία. Θα γίνει στη Γορίτσα, διάρκειας περίπου μίας ώρας και θα ξεκινήσει στις 18.00 έξω από το κολυμβητήριο.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου και κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται.

Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά. Η διαδρομή, που δίκαια χαρακτηρίζεται από τις πλέον όμορφες του Πηλίου στο Μονοπάτι των Καταρρακτών από τα Χάνια στη Μακρυράχη, θα επαναληφθεί κατόπιν επιθυμίας πολλών μελών στις 5 Ιουλίου, ώστε να έρθουν και όσοι την έχασαν την πρώτη φορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι θα συμμετάσχουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας Ζευς που επικοινώνησαν με τον ΣΔΥ Βόλου και θα έρθουν από την Κατερίνη.

Συνέχεια και στην αιμοδοσία

Την πιο όμορφη πράξη έκανε για ακόμη μία φορά μερικές ημέρες πριν η Βούλα Μακεδόνα, δίνοντας αίμα ξανά στην αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου. Η Βούλα Μακεδόνα γεννήθηκε το 1959, είναι πολύτεκνη μητέρα 5 παιδιών και διακρίνεται πάντα για την προσφορά στην κοινωνία. Εκτός από μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, είναι μέλος και της Οργανωτικής Επιτροπής του Volos Half Run, του αγώνα που προσφέρει κάθε χρόνο επίσημα 2.000 ευρώ στα ιδρύματα της πόλης, με το Ορφανοτροφείο Βόλου να είναι αυτό που επιλέχθηκε φέτος μέσω του αγώνα που θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου. Ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ. Ο ΣΔΥ Βόλου φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ίδρυσή του. Είναι ο 3ος παλαιότερος σύλλογος δρομέων στην Ελλάδα και ο πιο παλιός επαρχιακός, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, η οποία συμβάλλει στον μεγαλύτερο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που κάθε χρόνο φτάνει σε ακόμη πιο πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μας. Στον σύλλογο αυτή τη βδομάδα εγγράφηκαν δύο νέα μέλη, ο Χαραλάμπης Μαντζίρης και η Ελισσάβετ Μουλά, έτσι ο ΣΔΥΒ αριθμεί 336 ενεργά μέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου